Tgrt Haber
18 Ekim 2022 18:02 - Güncelleme : 18 Ekim 2022 21:35

Galatasaray'dan VAR tepkisi! Fenerbahçe'ye olay gönderme: Adaletten korkanlar belli oldu

Spor Toto Süper Lig'de dün akşam oynanan Ankaragücü-Fenerbahçe maçında ev sahibi ekibin attı golün geçersiz sayılmasına yol açan ofsayt çizgisinin çekiliş biçimi, futbol dünyasında tartışmalara yol açtı. VAR'daki skandal karara pek çok eski hakem ve futbol yorumcusu tepki gösterirken, Galatasaray Spor Kulübü de sert bir açıklama yayınladı. Yaşananlar için 'utanç vesikası' ifadesini kullanan sarı kırmızılı kulüp, TFF'ye çağrı yapıp hakem katliamının sorumlularının futboldan derhal uzaklaştırılmasını istedi. Öte yandan bu açıklamaya Fenerbahçe'den tepki gelirken, sarı kırmızılılar ezeli rakibine gönderme yapan yeni bir paylaşımda bulundu. İşte ayrıntılar...

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
Galatasaray'dan VAR tepkisi! Fenerbahçe'ye olay gönderme: Adaletten korkanlar belli oldu
Galatasaray,var,fenerbahçe

Spor Toto Süper Lig'in 10. haftasında dün akşam Ankaragücü sahasında Fenerbahçe'yi konuk etti. Sarı lacivertliler mücadeleden 3-0 galip ayrıldı. Ancak karşılaşmaya tartışmalı hakem kararları damga vurdu. Ev sahibi ekibin attığı 2 gol ofsayt gerekçesiyle iptal edilirken, yine ev sahibi lehine bir penaltı ve bir kırmızı kartın es geçilmesi futbol camiasında tepkilere neden oldu.

RIDVAN DİLMEN: HAYATIMDA BÖYLE ÇİZGİ GÖRMEDİM

Özellikle Ankaragücü'nün attığı ilk golün iptal edildiği pozisyonda VAR'da çekilen ofsayt çizgisinin yamukluğu tartışmalara yol açtı. Fenerbahçe'nin efsane futbolcularından Rıdvan Dilmen, ofsayt pozisyonuyla ilgili, "Hayatımda böyle bir çizgi görmedim. Geniş açıdan başlayıp dar gidiyor. Öyle bir çizgi çiziliyor ki soru işaretleri oluyor. Tuhaf bir çizgi çiziliyor" şeklinde konuştu.

Galatasaray'dan VAR tepkisi! Fenerbahçe'ye olay gönderme: Adaletten korkanlar belli oldu
(Görüntü beIN Sports'tan alınmıştır.)

GALATASARAY'DAN ZEHİR ZEMBEREK AÇIKLAMA

VAR sisteminin kullanımında yaşanan gelişmelere Galatasaray, resmi sitesi üzerinden sert bir tepki verdi. Yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Galatasaray Spor Kulübü olarak, Spor Toto Süper Lig’in 10. haftası sonrasındaki manzarayı iki kelimeyle tarif edebiliriz; Utanç Vesikası!

Bugün gelinen noktada açıkça görülüyor ki, futboldaki pozisyon tartışmalarını ortadan kaldırmak adına devreye sokulan Video Yardımcı Hakem Sistemi (VAR), saha içinde adaletli bir yönetim sağlamaktan ziyade farklı amaçları meşrulaştırmaya çalışmak için yaratılan bir manipülasyon aracı olarak kullanılmaktadır.

"VAR SİSTEMİ BELLİ TAKIMLARIN ÇIKARINA UYGULANIYOR"

Galatasaray’ın tüm maçlarında kısa devre yaparcasına çalışmayan VAR sisteminin, utanma, hakkaniyet ve adalet duygusunu kaybetmiş art niyetli kişiler tarafından, belli takımların işine gelir şekilde uygulandığı gerçeği artık şüphe götürmez bir şekilde gün yüzüne çıkmıştır.

Adeta sinir uçlarımızla oynamak amacıyla atanmış hakemler eliyle ve belli odaklar tarafından yönlendirilen maçlar nedeniyle, kendimize öncelik olarak koyduğumuz ligimizin marka değerini yükseltme hedefinin, sayenizde, beyhude bir çaba haline geldiğini üzülerek görmekteyiz.

"KURGULANAN OYUNUN FARKINDAYIZ"

Biliniz ki sistematik olarak kurguladığınız oyunun ilk günden beri farkındayız ve bu bilinçle sezon başından beri tüm hatalarınızı teker teker not ediyoruz. Bunları ortaya koyduğumuzda bizlerin haklılığı ortaya çıkacak. Sizlerin bu gerçekleri manipülatif söylemlerle ve yarattığınız adaletsiz düzenin unsurlarıyla bertaraf etme çabalarınızı da, kamuoyunu nasıl yanıltmaya çalıştığınızı da tespit etmeye devam edeceğimize ve yapacağınız tüm eylemlerin takipçisi olacağımıza emin olabilirsiniz.

TFF'YE ACİL ÇAĞRI

Görüyoruz ki bu haksızlıklar sadece bize değil kayrılan birkaç kulüp dışında herkese yapılmaktadır. Günden güne kararlılıkla artacak mücadelemiz ise sadece kendimiz için değil bu sistemin zarar verdiği tüm kulüpler için olacaktır.

Türkiye Futbol Federasyonu’ndan acil beklentimiz, hakem katliamlarını bir bir belirleyerek bu facianın sorumlularını vakit kaybetmeden futboldan uzaklaştırması ve adaleti HERKES için sağlamasıdır."

FENERBAHÇE'DEN TEPKİ

Fenerbahçe, Galatasaray'ın yaptığı açıklamaya karşı cevap verdi. Sarı-lacivertliler yaptığı açıklamada, "Spor Toto Süper Lig 2022-2023 sezonunun 10. haftasının sona ermesiyle bazı kurumlar ve kişilerin öncülüğünde futbolun yine saha içerisinden saha dışına çıkarılma çabasını ‘ilginç zaman dilimlerinde’ takip etmek zorunda kalıyoruz" ifadelerini kullandı.

https://twitter.com/Fenerbahce/status/1582372321607946243

GALATASARAY'DAN FENERBAHÇE'YE CEVAP

Fenerbahçe'nin açıklamasının ardından Galatasaray yeni bir paylaşım yaptı. Sarı kırmızılıların paylaşımında, "Adaletten korkanlar belli oldu. Heyecana gerek yok. #TürkFutboluİçinAdalet" ifadelerine yer verildi. 

https://twitter.com/GalatasaraySK/status/1582378614724534272

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Ahmet Avcı19 Ekim 2022 16:45

Türk futbolu için adalet istiyorsan ve bu yerine getirilirse başın fena belaya girer 6alatasaray.

Kemal usta Berlin 18 Ekim 2022 21:29

Ankaragücü gibi taraflı takımlar Türkiye ye yakışmıyor

Sonraki Haber Yükleniyor...