Tgrt Haber
13 Ekim 2023 14:01 - Güncelleme : 13 Ekim 2023 14:24

Hırvatistan-Türkiye maçında skandal marş! UEFA harekete geçti

A Milli Futbol Takımı dün akşam deplasmanda Hırvatistan'ı 1-0 yenerek EURO 2024 yolunda kritik bir üç puan alarak liderliğe yükseldi. Ancak tribünlerden söylenen ırkçı bir marş maçın önüne geçti. Daha önce de aynı eylemi yapan Hırvatlar akıllanmadı. Hırvatistan, UEFA'dan gelecek bir cezayla karşı karşıya kaldı. İşte detaylar...

Editör: Emre Topaloğlu / Kaynak: Fanatik
Hırvatistan-Türkiye maçında skandal marş! UEFA harekete geçti
Hırvatistan,UEFA,ceza,A Milli Futbol Takımı,Ustaşa Marşı,Bosna Hersek

EURO 2024 Elemeleri'nde D Grubu'nda A Milli Futbol Takımımız, 6. maçında Hırvatistan'a konuk oldu.

Yeni teknik direktörü Vincenzo Montella yönetiminde ilk sınavını veren Türkiye, zorlu deplasmanda Barış Alper Yılmaz’ın ayağından gelen golle kazanmayı bildi ve EURO 2024 kritik bir virajı kayıpsız döndü.

HIRVAT TRİBÜNLERİNDEN IRKÇI MARŞ SKANDALI!

A Milli Takım'ın Hırvatları yendiği maçın ilk yarısının son dakikaları skandal bir olaya sahne oldu. Hırvatistan tribünlerinde bir grup taraftar, Bosna ve Türk halkı hakkında ırkçı ifadeler içeren Ustaşa Marşı’nı söyledi.

HIRVATLARIN BAŞI BELADA!

UEFA, Hırvatistan'ın Letonya'yı sahasında 5-0 mağlup ettiği maçta taraftarların ırkçılık ve ayrımcılık yaptığı iddiasıyla Hırvatistan Futbol Federasyonu hakkında soruşturma başlatmıştı.

Daha önce ırkçılık ve ayrımcılık nedeniyle 1 maçlık cezası ertelenen Hırvatistan, suçun tekrarı sebebiyle seyircisiz oynama cezasıyla karşı karşıya kaldı.

LETONYA MAÇINDA DA YAPTILAR

Hırvatistan Futbol Federasyonu, EURO 2024 Elemeleri D Grubu'nda Letonya ile 8 Eylül'de Hırvatistan'ın Rijeka kentinde oynanan karşılaşmada bazı taraftarların Ustaşa bayrağı açması üzerine, UEFA'nın disiplin süreci başlattığını açıklamıştı.

FEDERASYON UYARMIŞTI

Federasyon, Hırvat taraftarların daha önceki ayrılıkçı davranışları nedeniyle denetim altında olduğunun belirtildiği açıklamada, "Bu yeni durum, kendi sahamızda seyircisiz maç oynama cezasını getirebilir. Kendi sahamızdaki ilk karşılaşmamız 12 Ekim'de." ifadelerine yer verilmişti.

Dün oynanan Türkiye maçında da aynı eylemler tekrar gerçekleşti. UEFA’nın Hırvatlar ile alakalı devam ettirdiği soruşturma sonucunda ceza kararı alabilir.

DÜNYA KUPASI'NDA DA AYNI MARŞI SÖYLEDİLER

2022 FIFA Dünya Kupası'nda Arjantin'e elenen Hırvatistan’da milli futbolcular yine aynı marşı söylemiş ve bu harekte o dönem de büyük tepki çekmişti.

USTAŞA NEDİR?

Ustaşa, İkinci Dünya Savaşı sırasında Sırplar ve Romanlara, 90’lı yıllardaki savaş sırasında ise Boşnak Müslümanlara yönelik katliamlara imza atan aşırı sağcı bir hareket olarak tanımlanıyor.

Ustaşa Marşı ise 1991 yılı Kasım ayında Hırvatistan’ın desteğiyle Bosna Hersek’te kurulan ve çok sayıda Boşnak Müslümanın toplama kamplarında tecavüz, işkence ve katliamından sorumlu olan sözde Hersek-Bosna Hırvat Cumhuriyeti’ni yücelten bir marş olarak biliniyor.

Kaynak: Fanatik
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...