Tgrt Haber
11 Şubat 2024 19:57 - Güncelleme : 11 Şubat 2024 20:08

Kırmızı kart gören futbolcu sahaya bıçakla daldı: Rakip maçı terk etti!

Bitlis'in Hizan ilçesinde oynanan Hizan Gençlerbirliğispor ve Adilcevaz Belediyespor karşılaşması 40. dakikada korku dolu anlara sahne oldu.

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Bitlis,,maç

Bitlis’te bir amatör maçta kırmızı kart gören futbolcu sahaya dalınca ortalık karıştır. Yedek kulübesinde bulunan L.Y., hakem tarafından kırmızı kart gördükten sonra öfkeye kapıldı ve iddiaya göre yanında bulundurduğu bıçakla sahaya daldı.

RAKİPLERİ KOVALAMAYA BAŞLADI

Rakip takım oyuncularını kovalamaya başlayan L.Y., polis ekipleri tarafından müdahaleyle etkisiz hale getirildi ve gözaltına alındı. Bu korkunç olayın ardından Adilcevaz Belediyespor sahayı terk ederek maçı yarıda bıraktı.

Kırmızı kart gören futbolcu sahaya bıçakla daldı: Rakip maçı terk etti! - 1. Resim

KÜFÜR GEREKÇESİYLE ATILDI

Hizan Gençlerbirliğispor ve Adilcevaz Belediyespor arasındaki maç 1-1'lik skorla devam ederken 40. dakikada Hizan Gençlerbirliğispor'un yedek kulübesinde bulunan L.Y., rakip takım oyuncularına küfür ettiği gerekçesiyle kırmızı kart gördü. Bu karar L.Y.'yi öfkelendirdi ve iddiaya göre yanında bulundurduğu bıçakla sahaya girerek rakip takım oyuncularını kovalamaya başladı. Yaşanan bu korku dolu anlar karşısında Adilcevaz Belediyespor sahayı terk ederek maçı yarıda bıraktı.

Sahaya bıçakla dalan L.Y., polis ekipleri tarafından müdahaleyle etkisiz hale getirildi ve gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Futbol Federasyonu tarafından da L.Y.'ye ve olayla ilgili diğer kişilere disiplin soruşturması açılması bekleniyor.

KULÜPTEN AÇIKLAMA GELDİ

Yaşanan olayın ardından Adilcevaz Belediyespor Kulübü Yönetimi, can güvenliklerinin olmadığı gerekçesiyle müsabakandan çekildi. Yaşananlarla ilgili Adilcevaz Belediyespor Kulübü’nden yapılan açıklamada, “Takımımız, Hizan deplasmanında skor 1-1 iken yedek kulübesinden bir oyuncu kırmızı kart görünce göğsünden çıkardığı bıçakla oyuncularımıza saldırdı. Can güvenliği olmaması dolayısıyla sahaya takımımız çıkmamıştır. Şimdi kamuoyuna soruyoruz; bıçaklı saldırı sonrası hakem nasıl bu maçın devam etmesine karar verebiliyor? Hakem tarafsız mı ya da kimlerin baskısı altında ya da bir yerlerden direktif mi alıyor? Bir oyuncu nasıl bıçakla sahaya giriyor? Bizim sahamızda bir gün bile olay çıkmamışken, Bitlis Merkez Hakem Kurulu bu konu hakkında ne karar verecek? Hükmen mağlubiyet kararı verebilecek mi? Görüntüler elimizde mevcuttur, hepsini paylaşacağız. Bu konunun takipçisi olacağız, sahaya bıçakla saldıran oyuncudan ‘adam öldürmeye teşebbüs’ten dolayı şikayetçiyiz ve olayın takipçisi olacağız” denildi.

Kırmızı kart gören futbolcu sahaya bıçakla daldı: Rakip maçı terk etti! - 2. Resim

‘İFTİRA’ DİYEREK REDDETTİ

Hizan Gençlerbirliğispor oyuncusu L.Y., 13 yıllık amatör futbolcu olduğunu belirterek, “Bugün Adilcevaz maçında tarafıma çok çirkin bir iftira atılmıştır. Kesinlikle yalan ve gerçeği yansıtmamaktadır. Gördüğüm kırmızı kart yüzünden buna sebep olan Adilcevazlı oyuncunun üzerine yürüdüm. Sadece o an oluşan bir sinir. Hiçbir şekilde karşı taraf oyuncusuna zarar verecek, incitecek hiçbir cisim yoktu elimde. Bunu yapacak kadar da cahil biri değilim. Zaten maçı da kazanamayacaklarını anladıkları için ikinci yarı maça çıkmadılar. Üzerime atılan bu iftiraları kesinlikle kabul etmiyorum. Buna sebep olanlarla ilgili de gereken adli süreci başlattım” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...