Tgrt Haber
31 Ağustos 2023 23:03 - Güncelleme : 01 Eylül 2023 09:28

Lucescu’nun "Afrika Milli Takımı" sözlerine Aboubakar'dan cevap!

Beşiktaş’ın UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde Dinamo Kiev’i 3-2 mağlup ettiği karşılaşmanın ardından Ukrayna ekibinin teknik direktörü Mircea Lucescu’nun açıklamalarına Vincent Aboubakar’dan cevap sahada geldi.

Editör: Ozan Kılıç / Kaynak: TGRT Haber
Lucescu’nun "Afrika Milli Takımı" sözlerine Aboubakar'dan cevap!
Beşiktaş,,,,,Mircea Lucescu,Vincent Aboubakar

UEFA Avrupa Konferans Ligi play-off turunda Beşiktaş, Ukrayna temsilcisi Dinamo Kiev’i 3-2 ve 1-0’lık skorlarla toplamda 4-2’yle geçerek grup aşamasına kalmaya hak kazandı.

"AFRİKA MİLLİ TAKIMI'NA KARŞI OYNADIK"

Siyah-beyazlı temsilcimizin Dinamo Kiev’i deplasmanda 3-2 yendiği karşılaşmanın ardından Ukrayna ekibinin Rumen teknik direktörü Mircea Lucescu’nun, “Beşiktaş’a karşı değil; Afrika Milli Takımı’na karşı oynadık” sözleri ırkçılık gerekçesiyle eleştirilerin hedefi oldu.

Rumen teknik adam, Afrikalı futbolcularla ilgili sözlerinin ardından, “Beşiktaş’ın kadro kalitesine vurgu yapmak istedim” diyerek amacının ırkçı bir söylemde bulunmak olmadığını ifade etti.

Lucescu’nun

ABOUBAKAR’DAN SAHADA CEVAP

Mircea Lucescu’nun çelişkili ifadelerine Beşiktaş’ın Kamerunlu golcüsü Vincent Aboubakar’dan sahada net cevap geldi.

Temsilcimizin, Dinamo Kiev’i 1-0 mağlup ettiği karşılaşmanın 52. dakikasında fileleri havalandıran Aboubakar, gol sevincini Dinamo Kiev kulübesinin önünde yaptı.

Kamerunlu golcüyü karşılaşmanın yan hakemi ve Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş durdurmak istese de, yeterli olmadı. 31 yaşındaki santrfor, gol sevincini Mircea Lucescu’nun önünde yaşadı.

LUCESCU: "EĞİTİMİNE GÖRE DAVRANDI"'

Maç sonu yaptığı açıklamada Beşiktaş Stadyumu’nun atmosferini çok sevdiğini belirten Mircea Lucescu, “Aboubakar neden böyle yaptı bilmiyorum. Eğitimine göre davrandı diyebilirim. Ben bu atmosferi çok seviyorum. İnanılmaz bir taraftar vardı. Ben bu stadın yapılmasına katkı sağlamak için 2 yıllık kontratımı bıraktım. Burası benim evim gibi” dedi.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...