Tgrt Haber
22 Ekim 2023 23:26 - Güncelleme : 22 Ekim 2023 23:29

Rıdvan Dilmen’den Süper Lig ‘spoiler’ı: Bu sezon rekor kırılabilir

Eski Fenerbahçe futbolcusu ve TV yorumcusu Rıdvan Dilmen, Fenerbahçe’nin Hatayspor’u 4-2 mağlup ettiği karşılaşmanın ilk yarısında yaptığı değerlendirmede, “Fenerbahçe bu sezon gol rekoru kırabilir. Beşiktaş’a ait 10-0’lık rekor bu sezon kırılabilir” ifadelerine yer verdi.

Editör: Ozan Kılıç / Kaynak: TGRT Haber
Rıdvan Dilmen’den Süper Lig ‘spoiler’ı: Bu sezon rekor kırılabilir
Rıdvan Dilmen,Fenerbahçe,Süper Lig,Rekor

Trendyol Süper Lig’in 9. haftasında Fenerbahçe, Hatayspor’u 4-2 mağlup ederek galibiyet serisini 17 maça çıkardı.

“BİRİNE 8-10 TANE ATACAKLAR”

Karşılaşmayı TV8.5’ta değerlendiren eski futbolcu ve TV yorumcusu Rıdvan Dilmen, sarı-lacivertli takıma övgüler yağdırdı.

Süper Lig’de Beşiktaş’a ait olan 10-0’lık (Adana Demirspor’a karşı) rekora atıfta bulunan Dilmen, “Bu sezon bir Fenerbahçe maçında 7-8, 10 gol görebiliriz. Türkiye’de bir maçta en fazla gol atma rekoru Beşiktaş’ta, 10-0 bitmişti bir maçları. Fenerbahçe bu sezon bu rekoru kırabilir. Birine atacaklar 8-10 tane” diye konuştu.

“6-7 OLACAK DERKEN FARKLI YERLERE GİTTİ”

Rıdvan Dilmen’in yorumlarından öne çıkanlar şöyle:

“Her iki takım adına da iki yarıyı farklı değerlendirmek lazım. İlk yarıda Fenerbahçe neleri doğru, ikinci yarıda Hatay neleri yanlış yaptı. İkinci yarı için de tam tersi. İlk yarı bittikten sonra 6-7 olacak mı diye konuştuk ama ikinci yarıda farklı bir yere gitti maç.”

“DENGESİZLİK KORKUNÇ”

“Futbol rakiple oynanan bir oyun. Türkiye Ligi’nde korkunç bir dengesizlik var. 9. haftada ligin 1 ve 2’nci sıraları belli oldu. Son sıralarda da ne olacağı az çok belli oluyor. Örneğin Beşiktaş 3 mağlubiyet aldı; Adana Demir, Galatasaray ve Trabzonspor’a mağlup oldu. Üç büyükler dışında Trabzonspor ve Adana Demirspor var ligin üst sıralarını zorlayacak.”

“FENERBAHÇE ASIL TESTİ VERMEDİ”

“Fenerbahçe; Adana Demirspor, Trabzonspor, Galatasaray ve Beşiktaş serisine daha başlamadı. Orada asıl testini verecek. Beşiktaş sıfır çekti. Galatasaray bu 4 maçın 2’sini kazandı.”

“FENERBAHÇE’NİN KALİTESİ MAÇI KAZANDIRIRDI”

“Hatayspor bu maça gelirken 3 mü 4 mü olur diye gelmiyordu. 25-30 yaşındaki gençlerimiz böyle görmüyordu maçtan önce. İkinci yarıdaki Hatay maç boyu öyle oynasaydı da Fenerbahçe kazanırdı bu maçı. Hatadan döndüler diye düşünelim. Fenerbahçe’nin gücü, potansiyeli ve kalitesi bu maçı kazandırırdı. 3-0 olmaz 4-2 kazanır…”

“KARTAL, ÖNCELİK LİG DİYOR”

“Görüyoruz ki Fenerbahçe’de futbolcu transferleri kadar hoca da çok doğru bir hoca. Malzemeyi müthiş kullanan bir hoca. Sezon başından beri kaybetme ihtimali olabilecek bir futbol izlemedik. Twente maçı var sadece belki diyebiliriz. Hoca ligi forse etmek istiyor. Bizim önceliğimiz de lig diyor. Bazı oyuncular da Perşembe günü oynayacağını biliyor. Küçük adele sakatlıkları dışında sakatlık da olmuyor takımda. BU da doğru çalışma anlamına geliyor.

“İSMAİL HOCANIN İSTEDİĞİ 11 BU”

“Fenerbahçe bu maçta ideal iki beki ve ideal iki stoperiyle oynadı. Oosterwolde oynarsa da niye oynamadı demezsin, Ferdi’yi sağa çekip sola Oosterwolde yapabilirsin. Onun dışında maça başlanan 11 İsmail Hocanın tam olarak istediği 11.”

“DZEKO HER MAÇ ÇIKMAMALI”

“Dzeko sezon başından beri müthiş profesyonel. Penaltıları arkadaşlarına bıraksa bile gol krallığı ister. Perşembe günü kimi oynatırsan oynat, Umut’u, Batshuayi’yi… Kimi oynatırsan oynat ama Dzeko 7 maçtır oyundan çıkıyor. 1-0 öndesindir, rakip geliyordur üzerine ve kompakt bir oyun istersiniz ve yaparsınız. Bugün morali yerinde, golünü atmış. 65-70’te değiştirme artık bırak bitirsin maçı. Yaşı var evet ama Avrupa maçlarında zaten rotasyon yapıyorsun…”

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...