Tgrt Haber
26 Aralık 2023 13:06 - Güncelleme : 26 Aralık 2023 14:56

2024 kimlik ve ehliyet yenileme süresi ne zaman bitiyor? Eski ehliyet ve eski nüfus cüzdanı yenileme son tarih

2023 yılı sona ermeden önce eski tip sürücü belgesi ve nüfus cüzdanı kullanmaya devam eden; özellikle 2024 yılında düzenlenecek seçimlerde oy kullanacak seçmenler, nüfus cüzdanı ile oy kullanılıp kullanılmayacağını merak ediyor. 2024 kimlik yenileme süresi ne zaman bitiyor? Eski ehliyet ve eski nüfus cüzdanı yenileme son tarihi ne zaman, kimlik yenileme nereden yapılır?

Editör: Selçuk Hoş / Kaynak: TGRT Haber
2024 kimlik ve ehliyet yenileme süresi ne zaman bitiyor? Eski ehliyet ve eski nüfus cüzdanı yenileme son tarih
kimlik,,ehliyet,

Ehliyet ve kimlik yenileme işlemleri için nüfus müdürlüklerinde yıl sonu itibarıyla yoğunluk artmış durumda. Özellikle 2023 yılının son günlerinde eski ehliyet ve nüfus cüzdanı kullananlar, yenileme işlemi yapmaz ise herhangi bir ceza ile karşı karşıya olup olmadığını öğrenmek istiyor. Peki, 2024 kimlik yenileme süresi ne zaman bitiyor? Eski ehliyet ve eski nüfus cüzdanı yenileme son tarihi ne zaman, kimlik yenileme nereden yapılır?
ESKİ EHLİYET VE ESKİ KİMLİK SON YENİLEME TARİHİ?
“Ehliyet ve kimlik kartlarının yenilenmesi için son tarih 31 Aralık 2023, yenilemeyenlere ceza kesilecek" iddiasının doğru olup olmadığı hakkında resmi bir açıklama yok. Nüfus cüzdanları, kimlik kartı başvurusu yapılıncaya kadar geçerli olup; nüfus cüzdanlarının kimlik kartı ile değiştirilmesi için belirlenmiş bir son tarih bulunmamaktadır. Eski tip sürücü belgelerinin değiştirilmesi için belirlenen son tarih ise 31 Aralık 2023 değil, 31 Aralık 2024 olarak açıklanmıştır.

ESKİ EHLİYET VE ESKİ KİMLİK NASIL YENİLENİR?
Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü sitesinden alınan randevularla gerçekleştirilen kimlik ve ehliyet yenileme işlemleri için biyometrik fotoğraf gerekmektedir. Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, eski tip nüfus cüzdanı ve ehliyete sahip olanlar için önemli bir açıklama yaparak işlem süreçleri hakkında bilgi verdi.

KİMLİK EHLİYET YENİLEME RANDEVUSU NEREDEN ALINIR?
Kimlik ve ehliyet yenileme işlemleri için randevu almak, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü resmi sitesiNden gerçekleştirilebilir. İnternet üzerinden randevu almak istemeyenler için telefon ile de randevu oluşturma seçeneği bulunmakta, Alo 199'u arayarak telefon ile randevu alınabilmektedir.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...