Tgrt Haber

4 kentte FETÖ operasyonu: 7 şüpheli kıskıvrak yakalandı

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
07 Aralık 2023 08:55 - Güncelleme : 07 Aralık 2023 09:01
4 kentte FETÖ operasyonu: 7 şüpheli kıskıvrak yakalandı
,fetö soruşturması

Kayseri, Manisa, Konya ve Aydın’da düzenlenen FETÖ operasyonlarında hapis cezaları bulunan 7 firari kıskıvrak yakalanarak, gözaltına alındı. İşlemleri tamamlanan örgüt üyeleri, cezaevine teslim edildi.

Güvenlik güçlerinin FETÖ ile mücadelesi sürüyor. Kayseri’de FETÖ'den aranan ihraç üsteğmen yakalandı. Polis ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda FETÖ'den 6 yıl 3 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan ihraç üsteğmen gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalar sonucunda, "FETÖ silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan işlem yapılan ve hakkında 6 yıl 3 ay hapis cezası bulunan ihraç üsteğmen yakalandı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan şahıs, cezaevine teslim edildi.

MANİSA'DA FETÖ OPERASYONU: 2 KİŞİ TUTUKLANDI

Manisa'nın Akhisar ve Yunusemre ilçelerinde ”FETÖ Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma” suçundan aranan 2 kişi jandarma tarafından yakalandı. Manisa İl Jandarma Komutanlığı TEM ve İstihbarat Şube Müdürlüklerinin çalışmaları neticesinde, Akhisar ve Yunusemre İlçelerinde ”FETÖ Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma” suçundan aranan H.D. ve Z.A isimli şahıslar Jandarma Suç Araştırma (JASAT) dedektifleri tarafından yakalandı. Şahıslar çıkarıldıkları adli makamlardaki işlemlerinin ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

FETÖ'ya 7 kentte operasyon düzenlendi.

KONYA'DA FİRARİ FETÖ ÜYESİ 3 KİŞİ YAKALANDI

Konya'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) üye olma suçundan kesinleşmiş hapis cezası bulunan 3 şahıs, polis ekiplerince yakalandı. Edinilen bilgiye göre, Konya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekiplerince aranması olan şahısların yakalanmasına yönelik yürütülen çalışmalarda FETÖ-silahlı terör örgütüne üye olma suçundan Kırşehir İlamat Masası tarafından aranan ve hakkında 6 yıl 3 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan H.O., Elazığ İlamat Masası tarafından aranan ve hakkında 6 yıl 3 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan M.A. ve Ankara Ağır Ceza İlamat Masası tarafından aranan ve hakkında 7 yıl 6 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan İ.T. saklandıkları adreslerde yakalanarak gözaltına alındı. Polis ekiplerince TEM Şube Müdürlüğüne götürülen firari FETÖ hükümlüleri işlemlerinin tamamlanmasının ardından cezaevine gönderildi.

AYDIN'DA FETÖ/PYD ÜYESİ ŞAHIS JANDARMAYA TAKILDI

Aydın'ın Didim ilçesinde FETÖ/PYD silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan aranan ve hakkında 7 yıl hapis cezası bulunan şahıs jandarma ekipleri tarafından kıskıvrak yakalandı. Aydı İl Jandarma Komutanlığı Terörle Mücadele Mücadele Şube Müdürlüğü ve Didim İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından aranan şahısların yakalanmasına yönelik koordineli çalışmalar aralıksız sürüyor.

Edinilen bilgiye göre, Denizköy Mahallesi'nde 'FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan aranan ve hakkında 7 yıl 4 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan E.S. isimli şahıs düzenlenen operasyon ile kıskıvrak yakalanarak gözaltına alındı. Jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen E.S. çıkartıldığı adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...