Tgrt Haber

İstanbul için korkutan deprem uyarısı

28 Ocak 2015 13:54
İstanbul için korkutan deprem uyarısı
deprem, istanbul, fay, fay hattı,

Marmara için korkutan deprem açıklaması. İstanbul kıyılarına 8 km açıktaki Adalar fayında 250 yıllık enerji birikti, her an kırılma yaşanabilir.

Kuzey Anadolu Fayı'nın Adalar kolunda 7'lik depreme hazırlıklı olunması istendi. 100 yıldır sessiz olan Tekirdağ-Şarköy-Çanakkale hattındaki fay da 6'lık deprem için alarm veriyor. Boğaziçi, İTÜ ve Yıldız Teknik'ten bilim adamları Marmara Denizi'ndeki fayların son durumunu inceledi. En tehlikeli ve gerilen fayın İstanbul'a 8 kilometre açıktaki Adalar kolu olduğu ortaya çıktı. Hep söylenen Marmara depreminin ne zaman yaşanacağı belli değil ama araştırmalar yeri ve büyüklüğü hakkında net bilgiler veriyor. Bilim adamlarının 20 yıllık fay ölçümlerine göre en yıkıcı deprem İstanbul'un 8 kilometre açığındaki Adalar kolu üzerinde ve en az 7 büyüklüğünde olacak. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi'nden Prof. Dr. Semih Ergintav, İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Fakültesi'nden Doç. Dr. Ziyadin Çakır ve Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi'nden Doç. Dr. Uğur Doğan'ın yaptığı araştırma, İstanbulluları bekleyen tehlikeyi gözler önüne serdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...