Tgrt Haber
16 Nisan 2024 11:43 - Güncelleme : 16 Nisan 2024 11:52

Adana'da sıcaklık rekoru: Termometreler 39 dereceyi gösterdi

Adana'da hava sıcaklıkları rekor kırmaya devam ediyor. Kentte termometreler 39 dereceyi gösterirken, vatandaşlar ağaç altlarında serinlemeye çalıştı.

Editör: Özge Sönmez / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Adana'da sıcaklık rekoru: Termometreler 39 dereceyi gösterdi

Yurt genelinde hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyrederken Adana'da sıcaklık rekoru kırıldı. Kentte termometreler 39 dereceyi gösterdi, vatandaşlar serinlemek için ağaç gölgelerine sığındı. 

"ADANA HER ZAMAN BÖYLE"

Hissedilen sıcaklığın termometrelerin gösterdiğinin çok üzerinde olduğuna dikkat çeken vatandaşlardan Cengizhan Temuçin, ikliminden dolayı Adana'nın çok sıcak bir memleket olduğunu belirtti. Temuçin, "Adana ikliminden dolayı çok sıcak bir memlekettir. Yazın 50 dereceyi gördüğümüz olmuştur burada. Geçtiğimiz yıllarda nem ve rutubet ile birlikte 50 derecenin üstlerini de görmüş olduk. İnsanlar ağaçların altında gölgede çayını, kahvesini içer ve oturur. Güneşten kendisini korumaya çalışır. Şu an biz alışkın olduğumuz ve bu memlekette yaşadığımız için dışarıdan gelen yerli turistlerimize çok aşırı şekilde sıcak gelebilir burası. Biz Adana’da çok yüksek dereceleri gördük. Adana her zaman böyle, 45-50 dereceleri hissettiriyor insanlara" dedi.Adana'da sıcaklık rekoru: Termometreler 39 dereceyi gösterdi - 1. Resim

"ADANA'DA GÖLGE VERMEYEN AĞAÇ SEVİLMEZ"

Termometrelerin 31 dereceyi göstermesine rağmen yakın zamanda havaların çok daha sıcak olacağını belirten vatandaşlardan Eyüp Kırkıl da, "Bugün sıcaklık 31 derece gösteriyor ama 37’ye kadar yükselmesini bekliyoruz. Sıcak havalarda gölgede oturuyoruz, soğuk su içiyoruz. Gölgeler bizim için çok önemli. Gölge vermeyen ağaç sevilmez bizim Adana’da" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...