Tgrt Haber
18 Mart 2022 09:00 - Güncelleme : 18 Mart 2022 09:11

Adliyeler açık mı? Adliye kar tatili yapacak mı?

İstanbul Valiliği kar tatili açıklaması yaptı. 18 Mart Cuma sabahı başlayan kar yağışı Cumartesi etkisini artırması beklenirken Vali Yerlikaya kar yağışı önlemlerini paylaştı. Peki adliye kar tatili olacak mı? Davalar ertelendi mi?

İstanbul kar yağışı nedeniyle adliyelerin tatil olup olmayacağı merak konusu oldu.
İstanbul kar yağışı nedeniyle adliyelerin tatil olup olmayacağı merak konusu oldu.

Soğuk hava dalgası İstanbul’da tekrar etkili olmaya başladı. Gece saatlerinde düşen hava sıcaklıkları 18 Mart sabahı yerini kara bıraktı. İstanbul Valiliği okulların tatil edimesi başta olmak üzere kar yağışı önlemlerini açıkladı. Buna göre 18 - 22 Mart tarihleri arasında eğitime ara verilirken gözler devlet çalışanları ve adliyelere çevrildi. Vatandaşlar ''18 - 22 Mart adliyeler kapalı mı?'' sorusunun cevabına odaklandı.

ADLİYE KAR TATİLİ YAPACAK MI?

İstanbul’da gece saatlerinde etkisini göstermeye başlayan soğuk hava sabah saatlerinde kar yağışına dönüştü. 18 Mart Cuma başlayan kar yağışının hafta sonu etkisini artırması bekleniyor. Geçtiğimiz hafta Aybar kar fırtınası ile karışan kar yağışı hayatı felç ederken ''Adliyeler kapalı mı?'' sorusu gündeme geldi. İstanbul Valiliği kar yağışı nedeniyle önlemler aldı. İşte İstanbul Valiliği kar tatili açıklaması:

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’nce 18-20 Mart 2022 tarihleri arasında ilimize yönelik öngörülen olumsuz hava koşulları nedeniyle, Valiliğimiz koordinasyonunda ilgili kurumlarımızla bugün Karla Mücadele Hazırlık Değerlendirme Toplantısı yapılmıştır.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğünden bu akşam saat 20.30’da alınan son meteorolojik verilere göre, 18 Mart 2022 Cuma gününden 21 Mart 2022 Pazartesi gününe kadar;

  • İlimiz dahilindeki bütün resmi ve özel temel eğitim ve ortaöğretim kurumları ile halk eğitim merkezleri, olgunlaşma enstitüleri, özel öğretim kursları, motorlu taşıt sürücü kursları, çeşitli kurslar, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri, resmî okullardaki destekleme ve yetiştirme kursları ile özel okullardaki takviye kurslarına,

Adliyeler açık mı? Adliye kar tatili yapacak mı?

  • Kur’an kursları ile 4-6 yaş arası ana sınıfları da dahil olmak üzere; bütün eğitim kurumlarında eğitim faaliyetlerine,
  • Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı özel kreş ve gündüz bakımevleri ile çocuk kulüplerinin faaliyetlerine,

ARA VERİLMESİ kararlaştırılmıştır.  

18 Mart 2022 Cuma  günü Kamu kurum ve kuruluşlarında görevli engelli, malul ve hamile personel idari izinli sayılacaktır.

ADLİYE YARIN AÇIK MI?

İstanbul Valiliği 18 - 22 Mart tarihlerinde İstanbul'u etkisi altına alması beklenen kar yağışı nedeniyle alınana önlemler akıllara ''Adliyeler kar tatili yapacak mı? 18 Mart davalar ertelendi?'' sorularını getirdi. 

İSTANBUL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN!

Adliyelerin kar tatili olmasına göre karar veren Hakim Savcılar Kurulu herhangi resmi bir açıklama yapmadı.HSK önceki hafta etkili olan kar yağışı ardından ''Meteoroloji Genel Müdürlüğü 1.Bölge Müdürlüğünden alınan son verilere göre İstanbul için soğuk hava, yoğun kar yağışı ve kuvvetli rüzgâr şeklinde gerçekleşen olumsuz hava koşulları nedeniyle; İstanbul’da görev yapmakta olan hâkim ve Cumhuriyet savcılarının 11 Mart 2022 tarihinde (Cuma günü) idari izinli sayılmaları ile yargısal iş ve işlemlerin “Hâkim ve Cumhuriyet savcılarının nöbet hizmetlerinin yerine getirilmesine ilişkin usul ve esaslar” konulu (3) sıra sayılı Yönergemiz kapsamında yürütülmesine karar verilmiştir. Saygıyla duyurulur'' açıklamasını yaptı. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...