Tgrt Haber
06 Şubat 2023 17:30 - Güncelleme : 06 Şubat 2023 17:40

Dezenformasyon yapanlar devreye girdi! AFAD'dan 'deprem olacak' propagandasına jet yalanlama

AFAD, merkez üssü Pazarcık ve Elbistan olan yıkıcı depremlerin ardından sosyal medyada yayılan asılsız ve provokatif paylaşımlar konusunda vatandaşlara uyarıda bulundu. Doğru bilgi için resmi kaynakların takip edilmesi gerektiği vurgulanırken Van ve Samsun Valiliği de "1 saat içinde deprem olacak?" paylaşımlarına yönelik açıklama yaptı.

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
Dezenformasyon yapanlar devreye girdi! AFAD'dan 'deprem olacak' propagandasına jet yalanlama
afad,,Kahramanmaraş

Tüm Türkiye, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde peş peşe gelen depremlerle büyük acı yaşadı. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi Başkanlığından alınan bilgiye göre, 04.17'de merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin ardından kısa bir süre sonra Gaziantep, en büyüğü 6,6 büyüklüğünde üç depremle sallandı.

Türkiye'nin hüzne boğan depremlerin ardından sosyal medyada asılsız ve provokatif paylaşımlar yayıldı. Bazı sosyal medya paylaşımlarında "1 saat içinde deprem olacak" şeklinde ses kayıtları atılırken bazılarında il ismi verildi.

VALİLİKLER PEŞ PEŞE AÇIKLAMA YAPTI

Söz konusu asılsız paylaşımların ardından AFAD'dan vatandaşlara uyarı geldi. Bu tür paylaşımlara itibar edilmemesi vurgulanan açıklamada, "Vatandaşlarımızın sosyal medya başta olmak üzere çeşitli mecralarda kasıtlı ya da kasıtsız olarak paylaşılan asılsız bilgilere itibar etmemeleri, doğru bilgi için resmî kaynakları takip etmeleri büyük önem arz etmektedir" denildi.

https://twitter.com/AFADBaskanlik/status/1622577457168584706

Samsun Valiliği ise sosyal medyada "Samsun’da bir saat içerisinde 6,3 şiddetinde deprem olacak" şeklinde yapılan asılsız ses kayıtlarına yönelik yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Saat 13.24’te Elbistan merkezli meydana gelen 7.6 büyüklüğündeki depremden ilimiz de etkilenmiş olup, şu ana kadar bildirilen herhangi bir olumsuzluk bulunmamakla birlikte tüm ekiplerimiz tarama çalışmalarını sürdürmektedir ve ilimiz genelinde eğitim-öğretime bugün öğleden sonra ara verilmiştir.

Vatandaşlarımızın, Samsun’da 1 saat içerisinde deprem beklendiği şeklinde yayılan art niyetli haber gibi sosyal medya başta olmak üzere çeşitli mecralarda kasıtlı ya da kasıtsız olarak paylaşılan asılsız bilgilere itibar etmemeleri ve doğru bilgi için resmî kaynakları takip etmeleri büyük önem arz etmektedir."

https://twitter.com/TCSamsunValilik/status/1622558652367241217

VAN VALİLİĞİ'NDEN DE AÇIKLAMA GELDİ

Van Valiliği, sosyal medya hesaplarından yapılan "kentte büyük bir deprem beklendiği"ne yönelik paylaşımlara itibar edilmemesi uyarısında bulundu.

Valilikten yapılan açıklamada, "Kahramanmaraş'taki 7,7 büyüklüğünde deprem ve artçı sarsıntılardan dolayı Van'da büyük bir depremin beklendiği, bu nedenle deprem bölgesine giden arama kurtarma ekiplerinin geri çağrıldığı" şeklinde halk arasında ve sosyal medyada asılsız paylaşımların yapıldığı belirtildi.

Bu tür paylaşımlarla kamuoyunda paniğe yol açanlar hakkında gerekli yasal işlemlerin yapılacağı aktarılan açıklamada, resmi merciler dışında yapılan açıklamalara itibar edilmemesi gerektiği kaydedildi.

https://twitter.com/tcvanvaliligi/status/1622577230013427713

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...