Tgrt Haber
14 Nisan 2023 23:35 - Güncelleme : 15 Nisan 2023 00:00

YSK'dan onay çıktı! AK Parti'nin aday listesi Resmi Gazete'de yayımlanacak

AK Parti'nin Yüksek Seçim Kurulu Genel Merkez Temsilcisi Recep Özel, 28. Dönem Milletvekili Seçimleri için YSK'nın inceleme yaptığını ve inceleme sonucunda 81 ilde eksiklik olmadığının tespit edildiğini söyledi. Özel, incelemenin Resmi Gazete'de yayımlanacağını söyledi. 

YSK'dan onay çıktı! AK Parti'nin aday listesi Resmi Gazete'de yayımlanacak
YSK,AK Parti

Seçime 30 gün kala, 28. Dönem Milletvekili Seçimleri için aday listeleri son hallerini almış durumda. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından kontrol edilen listeler, eksiksiz ve hatasız ise onaylanarak Resmi Gazete'de yayınlanacak. 

"HAYIRLI OLSUN" 

10 Nisan'da aday listesini teslim eden AK Parti YSK'dan onay aldı. 

YSK'dan alınan bilgiyi, "Hayırlı olsun" diyerek sosyal medya hesabindan paylaşan AK Parti Genel Merkez Temsilcisi Recep Özel, AK Parti aday listesinin YSK tarafından incelendiğini, 81 il ve 87 seçim çevresinin tamamında eksik saptanmadığını belirterek, listenin Resmi Gazete'de yayımlanacağını duyurdu.  

Özer, "28.Dönem Milletvekili Seçimleri için Partimiz Aday Listeleri üzerine YSK’da yapılan inceleme sonucunda 81 İl ve 87 Seçim çevresinin tamamında bir eksiklik olmadığı tespit edilmiş ve onayımızla Resmî Gazetede geçici aday listesinin yayımlanmasına karar verilmiştir.Hayırlı olsun" dedi.  

https://twitter.com/recepozel32/status/1646952820699025410

Öte yandan AK Parti'de listeler 3 dönem kuralına göre belirlenirken, 27. Dönem'de görev alan milletvekillerinin yüzde 65'i değişti. 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve kabinedeki bakanlar listede üst sıralarda yer alırken, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, kendi istekleri doğrultusunda aday olmadı. 

En genç aday 18 yaşındaki Nisa Alptekin, en yaşlı aday ise 73 yaşındaki Şamil Ayrım oldu. 

Hür Dava Partisi'nden (HÜDA PAR) 4 ve Demokratik Sol Parti'den de (DSP) 3 kişi AK Parti listesinde yer aldı.   

BU VİDEO İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...