Tgrt Haber

Arınç, 'Güçsüz bir hükümet kurmamızı istiyorlar'

19 May 2015 19:53
Arınç, 'Güçsüz bir hükümet kurmamızı istiyorlar'
arınç,

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "İktidara gelsek bile bir ayağımızın çukurda olmasını istiyorlar. Daha güçsüz bir hükümet kurmamızı istiyorlar" dedi.

 Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Merzifon ilçesinde düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin 20 gün sonra sandık başına gideceğini hatırlatarak, "Allah kısmet ettiği takdirde AK Parti 4. dönem iktidarını büyük bir başarıyla kazanacak" diye konuştu.

Millete verdikleri bütün sözleri tuttuklarını, Türkiye'deki bütün sıkıntıları bitirdiklerini belirten Arınç, sözlerine şöyle devam etti:

"Şimdi en büyük hedefimiz terör belasını bitirmektir. Bu memleketlere çok şehitlerimiz geldi. Artık bu cenazeler gelmesin ve bu gözyaşları dökülmesin, memlekette huzur ve barış olsun diye çalışıyoruz. Ben bu düşüncemi bugüne kadar muhafaza ettim. Hiç kimse bizi vatan hainliğiyle suçlamasın. Hiç kimse 'Kürtler bu ülkeyi bölecek bunlar da buna yardım ediyor' demesin. Şom ağızlarınızı kapatın.

Eğer ben yanlış yapmış olsaydım millet bana yüzde 50 oy vermezdi. Ben 2009'da bu işe başladım. 2011'de bizi vatan hainliğiyle suçlayan oldu. Bizi ülkeyi bölmekle suçlayan oldu. 'Çözüm sürecine hayır kampanyaları' yapanlar oldu ama 21 milyon 500 bin kişi, yüzde 50, ben çözüm süreci istiyorum. Bu ülkede 'silahlar sussun, terör sussun, annelerin gözyaşları bitsin, şehit cenazelerinin önünde hergün saf tutmaktan kurtulalım' diyen insanlar var. Yüzde 50 desteği aldım. Ben başkasını dinlemem artık. Ben millet nasıl istiyorsa bunun çözülmesini istiyorum. Ben ona göre bu işi çözeceğim. Allah'ın izniyle hiç merak etmeyin. Bize güveniyorsunuz. Sizi yolda bırakmayacağız. Bu terör belasını bitireceğiz."

"Daha güçsüz bir hükümet kurmamızı istiyorlar"

Arınç, 100 kişiyle anket yapıldığını 99'unun 'tamam anladık AK Parti tekrar iktidara gelecek" dediğini ancak birilerinin de AK Parti'nin iktidara gelmesini istemediğini aktardı.

Arınç sözlerini şöyle sürdürdü:

"İktidara gelsek bile bir ayağımızın çukurda olmasını istiyorlar. Daha güçsüz bir hükümet kurmamızı istiyorlar. İktidarı tökezletmek ve diz çöktürmek istiyorlar. Ben de onlara meydan okuyorum. Bizden daha iyisini bulun tek başına iktidara getirin size selam duracağım. Biz haşa, tek başımıza bugüne kadar geldik ama ama kazık çakacak da değiliz. Bir parti vardır belki bizden çok daha iyidir. O partiye siz iktidar olacak çoğunluğu verirseniz, hepimiz burada sıraya girer size selam dururuz."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...