Tgrt Haber
20 Eylül 2023 17:17 - Güncelleme : 20 Eylül 2023 17:38

Beraatlarını istediler! Yazıcıoğlu davasında 10'uncu duruşma görüldü

Büyük Birlik Partisi Kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümüne ilişkin yürütülen soruşturmada 10'uncu duruşma görüldü. FETÖ mensuplarının da aralarında bulunduğu 19 sanık beraat talebinde bulundu. Duruşma ileri bir tarihe ertelendi.

Editör: Coşkun Alperen Yıldırım / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Beraatlarını istediler! Yazıcıoğlu davasında 10'uncu duruşma görüldü
BBP,Muhsin Yazıcıoğlu,FETÖ

 

25 Mart 2009'da helikopter kazası sonucu hayatını kaybeden Büyük Birlik Partisi Kurucu Gelen Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindeki 5 kişinin ölümüne ilişkin yürütülen soruşturmada 10'uncu duruşma görüldü. Kahramanmaraş Adliyesi 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya Yazıcıoğlu'nun ağabeyi Yusuf Yazıcıoğlu ile siyasi parti mensupları katıldı.

Farklı davalar nedeniyle cezaevinde bulunan aralarında FETÖ’nün darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanına suikast timinde yer aldığı gerekçesiyle mahkum edilen ve bu dosyanın da sanıkları olan Aydın Özsıcak, Davut Uçum, Mustafa Atalar Yusuf Yiğit’in yer aldığı 4 sanıktan Davut Uçum Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya katıldı.

Duruşmada FETÖ'nün talimatıyla müdahale ettikleri iddiasıyla yargılanan 19 sanık, kendilerine yöneltilen suçları reddederek beraatlarını talep ettiler. Mahkeme heyeti ise duruşmayı 24 Şubat 2024 tarihine erteledi. 

 

 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...