Tgrt Haber
09 Şubat 2023 10:50 - Güncelleme : 09 Şubat 2023 10:58

Gönüllüler gözyaşına boğuldu: Cenaze çıkarmaya diye geldiler can kurtardılar

Kahramanmaraş’ta yaşanan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki deprem Hatay’da da büyük yıkıma yol açtı. Antakya’da bir binadan cenaze almaya gelen ekipler son kez seslendiği göçük binada ses duydu. Yapılan 5 saatlik çalışmanın ardından 6 yaşındaki kız çocuğu ve babası enkazdan sağ olarak çıkartıldı. 

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Gönüllüler gözyaşına boğuldu: Cenaze çıkarmaya diye geldiler can kurtardılar
hatay,deprem,enkaz,ekip,

Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki deprem 10 ilde ağır hasara yol açtı. Depremin etkilediği bölgelerden biri olan Hatay’da ekipler enkaz yığınları arasındaki bir binaya cenaze çıkarmaya giden arama gönüllüleri, son anonsta baba Soner Güner’in sesini duydu. Bunun üzerine enkazın iki kat altına inildi.

BABA VE KIZI KURTARILDI

Ekipler önce 6 yaşındaki Hazal Güner’i çıkardılar. Küçük kız termal battaniye ile hastaneye sevk edilirken, baba için de zamanla yarış başladı. 72. saate gelindiğinde baba Soner ile irtibat devam ederken, kızının çıkarıldığı müjdesi verildiğinde baba ağzının içerisine çok toz toprak geldiği için çalkalamak için su istedi. Ekipler baba Soner Güner’den az daha sabretmesini isteyip kısa sürede onu da çıkardılar. Arama kurtarma ve UMKE ekiplerine “Sizi çok seviyorum” diyen baba Soner Güner de hastaneye sevk edildi.

KAHRAMANMARAŞ DEPREMİNDE SON DURUM

 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...