Tgrt Haber
16 Nisan 2024 11:44 - Güncelleme : 16 Nisan 2024 12:50
✓ DOĞRULUK KONTROLÜ

Cumhurbaşkanlığı'ndan Erdoğan ve Şimşek arasındaki gerilim iddiasına açıklama

Seçimler öncesi ekonomi yönetimiyle ilgili görüşmelerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ekonominin koltuğundaki Bakan Mehmet Şimşek arasında gerilim yaşandığı iddialarına yalanlama geldi.

Editör: Banu İriç / Kaynak: tgrthaber.com
Cumhurbaşkanlığı'ndan Erdoğan ve Şimşek arasındaki gerilim iddiasına açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek arasında ekonomi politikası konusunda anlaşmazlıklar yaşadıkları iddialarına Cumhurbaşkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden açıklama geldi.

Söz konusu haberde iddia edilen gibi kriz çıktığı ve küresel sistemin devreye girdiği iddiası yalanlandı.

Yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

"Bazı basın yayın organlarında yer alan, “Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Bakan Şimşek arasında kriz ortaya çıktı ve kriz küresel sistemin devreye girmesiyle çözüldü” iddiası doğru değildir.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek arasında iddia edildiği gibi herhangi bir gerginlik yaşanmamıştır. 

Ülkemiz ekonomisinde yol haritasını belirleyen Orta Vadeli Program ve 12'nci Kalkınma Planı, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da kararlılıkla sürdürülmeye devam edecektir."

Cumhurbaşkanlığı'ndan Erdoğan ve Şimşek arasındaki gerilim iddiasına açıklama - 1. Resim

 

Kaynak: tgrthaber.com

Doğruluk Kontrolü

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...