Tgrt Haber
25 Haziran 2014 18:45

Davulcular sahurda 'mehter marşı' çalacak

Çorum'da, ramazan boyunca görev yapacak davulcular, vatandaşları sahura "mehter marşı" ile kaldıracak.

Davulcular sahurda 'mehter marşı' çalacak
çorum, ramazan, davulcu, mehter marşı, sahur,

Ramazanda görev yapacak davulculara Çorum Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü bahçesinde ''mehter marşı" için eğitim verilmeye başlandı. Eğitime 44 davulcu katıldı. Davulculara ritm dersi veren Çorum Belediyesi Mehterbaşı Selahattin Delice, yaptığı açıklamada, belediyenin aldığı karar doğrultusunda kentteki bütün mahallelerde aynı makamın çalınacağını belirtti. Bu kapsamda davulcuların ritm dersi almaya başladığını anlatan Delice, ''Davulcularımız herkesin kulağına hoş gelen Ceddin Deden marşını icra edecekler. Verilen derslerle herkesin aynı tempoyu tutturmasına çalışıyoruz. Ritmi tutturamayanları saf dışı bırakacağız. Ayrıca geçen yıllar davulcuların pijama ile sokağa çıktıklarına dair şikayetler geldi. Bu kapsamda da davulcu arkadaşlar ramazan ayı boyunca beyaz gömlek giyip, fes takacak. Davulcular, bu yıl da belli bir disiplin içinde görevlerini yapacak" dedi.
- "Korsan davulculara müsaade edilmeyecek"
Belediyede eğitim almayan davulcuların görev yapmalarına izin verilmeyeceğini vurgulayan Delice, "Böylece eğitimlere katılan arkadaşlarımızın hakları korunacak. Korsan davulculuk yapanlara karşı denetimler gerçekleştirilecek" ifadelerini kullandı.
- Lise öğrencisi davulcu
Ramazanda görev yapacak davulculardan 17 yaşındaki Çorum Güzel Sanatlar Lisesi 3. sınıf öğrencisi Murat Işık ise "İlkokulda zurna çalmaya başladım. Şimdi Güzel Sanatlar Lisesi'nde üçüncü sınıftayım. Uzun yıllardır davul ve zurna çalıyorum. Vatandaşlar genç olduğum için beni kutluyorlar. Bu yıl ikinci kez ramazan ayında vatandaşları sahura kaldıracağım. Bu mesleğe de baş koydum" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...