Tgrt Haber
20 Temmuz 2023 21:30 - Güncelleme : 20 Temmuz 2023 22:34

Son dakika! Dışişleri Bakanlığı'ndan Stockholm'deki alçak provokasyona kınama! 

Son dakika haberi: İsveç'te daha önce de Kur'an-ı Kerim yakan Irak asıllı Salwan Momika, Irak'ın Stockholm Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim ve Irak bayrağını ayaklar altına aldı. Alçak harekete Türkiye'den tepki geçikmedi. Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’i hedef alan aşağılık saldırıyı en güçlü şekilde lanetliyoruz" ifadelerine yer verildi. 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
Son dakika! Dışişleri Bakanlığı'ndan Stockholm'deki alçak provokasyona kınama! 
Dışişleri,kınama,

Dışişleri Bakanlığı, Irak'ın Stokholm Büyükelçiliği önünde gerçekleşen ve Kur'an-ı Kerim'e yönelik aşağılık saldırıyı en güçlü şekilde lanetlediğini açıkladı. 

İsveç'in uluslararası sorumlulukları çerçevesinde bu nefret suçunu önlemek için caydırıcı tedbirler almasını beklediğini belirten Bakanlık, İslam düşmanlığı, yabancı düşmanlığı, ırkçılık ve ayrımcılık alanlarında işbirliği yapmaya hazır olduğunu belirtti. 

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklama şu şekilde: 

Irak’ın Stokholm Büyükelçiliği önünde bugün (20 Temmuz) kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’i hedef alan aşağılık saldırıyı en güçlü şekilde lanetliyoruz.

Stokholm’de 28 Haziran 2023 tarihinde bir Caminin önünde Kur’an-ı Kerim’e yapılan aşağılık saldırının ardından, Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Konseyinde 12 Temmuz 2023 tarihinde kabul edilen kararla, Kur’an-ı Kerim’e yönelik saldırılar dini nefret olarak tanımlanmıştı.

İsveç’ten, BM, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı ve Avrupa Konseyi’ndeki yükümlülükleri başta olmak üzere uluslararası sorumlulukları çerçevesinde, İslam dinine ve milyarlarca inananına yönelik bu nefret suçunun önlenmesi için artık caydırıcı tedbirler almasını bekliyoruz.

Türkiye, bu tür saldırıların yaşandığı ülkelerle, İslam düşmanlığı, yabancı düşmanlığı, ırkçılık ve ayrımcılık alanlarında beraber çalışmaya hazırdır. 

https://twitter.com/TC_Disisleri/status/1682093521031798805

NE OLMUŞTU? 

Momika, 28 Haziran'da, Kurban Bayramı'nın birinci gününde Stockholm Camisi önünde polis koruması altında Kur'an-ı Kerim yakmıştı.

Türkiye, Irak, Pakistan, Endonezya ve Afganistan başta olmak üzere İslam ülkelerinin yanı sıra ABD ve Rusya'nın aralarında bulunduğu birçok devlet, olaya tepki göstermişti.

İsveç yönetimi de olayla ilgili soruşturma başlatmıştı.

Tepkilerin ardından İsveç polisi, Kur'an-ı Kerim yakma eylemini gerçekleştiren Momika hakkında "halkı tahrik" suçundan şikayette bulunduklarını açıklamıştı.

 

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...