Tgrt Haber
18 Ağustos 2023 16:42 - Güncelleme : 18 Ağustos 2023 16:53

Ele geçirilen belgeler ele verdi! İstanbul’da PYD/YPG üyesi Suriye uyruklu 4 terörist tutuklandı

İstanbul’da gerçekleştirilen operasyon sonrası gözaltına alınan bölücü terör örgütü PKK/KCK-PYD/YPG üyesi 7’kişiden 4’ü tutuklandı.

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
pyd,pkk,tutuklama,istanbul

İstanbul’da İstihbarat Şube ile Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yürütülen istihbari çalışmalar sonucunda daha önce Suriye'de PKK/KCK-PYD/YPG terör örgütü adına faaliyet yürüttüğü tespit edilen 8 örgüt üyesinin 7’si 15 Ağustos’ta düzenlenen operasyonda yakalanmıştı.

4 TUTUKLAMA, 3 ADLİ KONTROL

Bölücü terör örgütü üyesi 7 teröristin polisteki sorgusu bugün tamamlandı. İstanbul’da farklı adreslerde yakalanan tamamı Suriye uyruklu 7 örgüt üyesi, sabah saatlerinde emniyetten adliyeye sevk edildi. Adli makamlara çıkarılan 3 PYD/YPG’li “Adli Kontrol” şartı ile serbest bırakılırken, Halep nüfusuna kayıtlı 1993 doğumlu Ahmet Admi adlı YPG’li ile yine ülkenin kuzeyindeki Haseki iline bağlı Resulayn nüfusuna kayıtlı 24 yaşındaki Mustafa Mulla Sadun isimli örgüt mensubunun da aralarında bulunduğu 4 terörist tutuklandı.

İstanbul'da gözaltına alınan 7 PYD'liden 4'ü tutuklanırken, 3'ü adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

ELE GEÇEN BELGELERDEN YOLA ÇIKILDI

Suriye’nin Resulayn bölgesinde TSK unsurları tarafından yürütülen sınır ötesi operasyonlarda örgüt üyelerinin üzerlerinden çıkan dijital materyallerde bugün tutuklanan teröristlere ait bilgi ve belgelere ulaşılmış, o fotoğraf ve belgelerden yola çıkan İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı İstihbarat Şube ile TEM ekipleri, tamamı Suriye uyruklu 7 kişiyi 15 Ağustos’ta düzenlenen operasyonlarda ‘şüpheli’ sıfatıyla gözaltına almıştı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...