Tgrt Haber
05 Mart 2024 17:25 - Güncelleme : 05 Mart 2024 17:35

FETÖ'den yargılanan eski rektör hakkında karar çıktı

FETÖ üyeliği davasında yargılanan eski Ege Üniversitesi Rektörü Mustafa Cüneyt Hoşcoşkun hakkında karar çıktı.

Editör: Onur Kaya / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
FETÖ'den yargılanan eski rektör hakkında karar çıktı
Fetö, Mahkeme Kararı, Beraat

Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında yargılanan eski rektör hakim karısına çıktı. Mahkeme sanığın beraatına karar verdi.

'ÖRGÜTLE HİÇBİR BAĞI YOK'

İzmir 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, tutuksuz sanık olan Hoşcoşkun ile avukatı duruşma salonunda yerini aldı. Mahkemede tanık olarak ifade veren A.M.G, sanığın FETÖ ile ilişkisi olduğuna dair bir bilgisinin olmadığını ve sanığı hiçbir zaman örgütsel bir faaliyette bulunurken görmediğini dile getirdi. Sanık avukatı da müvekkilinin FETÖ ile herhangi bir bağının bulunmadığını, müvekkilinin aslında mağdur olduğunu savundu.

SAVCI HAPİS İSTEDİ, MAHKEME SUÇSUZ BULDU

Cumhuriyet savcısı mütalaasının hazır olduğunu, sanığın örgüt üyesi olduğu kanaat getirip "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 10 yıla kadar hapis cezası istedi. Sanık Hoşcoşkun, son sözünde kendisine iftira atıldığını iddia etti. Duruşmaya verilen aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti sanığı suçsuz buldu. Ve eski rektör Mustafa Cüneyt Hoşcoşkun beraat etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...