Tgrt Haber
17 Temmuz 2023 11:50 - Güncelleme : 17 Temmuz 2023 15:14

Gaziantep’te asansör tacizciden şok savunma! Skandal olayda dava 26 Eylül’e ertelendi...

Gaziantep’te 15 yaşındaki kız çocuğuna asansörde bıçaklı saldırı şoku davasında ilk duruşma görüldü. yaşındaki kız çocuğuna asansörde taciz ve bıçaklı saldırı iddiasıyla gözaltına alınan ve tutuklu bulunan Sanık Ali K., ilk mahkemede yaptığı savunma tüyleri ürpertti.

gaziantep,mahkeme,duruşma

Olay, Gaziantep’in Şehitkamil ilçesinde meydana geldi. 15 yaşındaki N.T. isimli kızın peşinden asansöre binip kapının kapanmasının ardından şahıs, çocuğu boğazına dayadığı bıçakla tehdit ederek taciz etmeye çalıştığı davanın ilk duruşması görüldü. Güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedilen şahsın takip anları binanın güvenlik kameralarına yansıdı. 

İhlas Haber Ajansı’nın haberine göre, Gaziantep 10. Ceza Mahkemesi’nde “Çocuğun cinsel istismarı, Silahla tehdit, Cebir Tehdit veya Hile Kullanarak Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma” suçundan müebbet hapis istemiyle yargılanan Sanık Ali K. dava görüldü. Duruşmaya tutuklu sanık Ali K. ile avukatı Av. Ece Öztürk katılırken taciz mağduru N. T.’nin SEGBİS (Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi) ile duruşmaya katıldı. Mağdurun ailesinin avukatı Av. Sevilay Esin Karakuş da duruşmada hazır bulundu. Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı 26 Eylül’e erteledi.

Gaziantep’te asansör tacizciden şok savunma! Skandal olayda dava 26 Eylül’e ertelendi...

ŞUÇLAMALARI KABUL ETMEDİLER

Duruşmada ilk olarak kimlik tespiti yapıldı. Kimlik tespitinin ardından sanık ifadelerine geçildi. Sanıkların tümü suçlamaları reddederken, sanık Ali K. “Kızı takip ettiğim iddia ediliyor ancak ben kendisini okuldan itibaren takip etmedim. Zaman geçirmek için çevredeki binalara girip çıkıyordum. Olayın olduğu binaya girme amacımda gezip çıkma amacıyladır. Yoksa başka bir amacım yoktu” dedi. Mağdur N. T. ise şüphelinin bir süre sonra "Adın ne sana zarar vermem, benden korkma" şeklinde sözler söylediği, daha sonra "Sen bana böyle bakarsan beni cezp edersin" dediğini iddia etti.

‘’CİNSEL KASTIM VE AMACIM YOKTU’’

Sanık Ali K. savunmasında, “Üzerime atılı suçlamayı ve iddianameyi anladım, Ben öncelikle karşı taraftan olay bu aşamaya geldiği için özür diliyorum. Olay günü ben kasıtlı bir eylemde bulunmadım. Asansöre bindiğim doğrudur. Asansörde mağdurda vardı. Kendisi onuncu katın düğmesine bastı bende sekizinci katın düğmesine basmak için hamle yaptığımda üzerimdeki bıçak yere düştü. Mağdur bıçağı görünce telaş yaptı. Bende onu sakinleştirmeye çalıştım. Kendisine zarar vermedim. Hiçbir temasta bulunmadım. Cinsel bir kastım ve amacımda yoktu. Asansörün kapısı açılır açılmaz o anki panikle asansörden çıkıp merdivenlerden kaçarak uzaklaştım” şeklinde konuştu.

Gaziantep’te asansör tacizciden şok savunma! Skandal olayda dava 26 Eylül’e ertelendi...

''MAĞDURA BEN KESİNLİKLE DOKUNMADIM''

Mahkeme heyeti tarafından sanığa lüzumuna binaen sorulduğun, Ev ve işiyle alakalı sorunları olduğundan dolayı dışarıda gezdiğini ve bu nedenle yanında bıçak taşıdığını belirten Ali K. “Benim o dönem bir takım sıkıntılarım vardı. Olay günü binanın çevresinde geziyordum. Kızı takip ettiğim iddia ediliyor ancak ben kendisini okuldan itibaren takip etmedim. Zaman geçirmek için çevredeki binalara girip çıkıyordum. Olayın olduğu binaya girme amacımda gezip çıkma amacıyladır. Yoksa başka bir amacım yoktu. Sekizinci katta da bir tanıdığım oturan birisi yoktu. Mağdura ben kesinlikle dokunmadım. Bıçak yere düştükten sonra mağdur bağırınca panik yaptım. Yere düşen bıçağı aldım. Bıçak elimdeyken asansörün kapısı açıldı'' dedi.

Sözlerine devam ederek şunları kaydetti: 

''Kim olduğunu bilmediğim daha sonra mağdurun annesi olduğu söylenen bir bayan şahıs karşıma çıktı. O kadını da tehdit etmedim ve bıçak göstermedim. Ben daha önceden mağdur ve müştekiyi tanımıyordum. Yanımda taşıdığım bıçak mağdura hiçbir şekilde temas etmedi. Onu yaralamadım. Ev ve işle ilgili sorunlarım vardı. Dışarda geziyordum bu nedenle de yanımda bıçak taşıyordum” 

''BENİ POLİSLER ARADIĞINDA FABRİKADAYDIM''

Sanığın soruşturma aşamasında Emniyet Müdürlüğünce alınan savunmasında, “Beni polisler aradığında fabrikadaydım. Beykent Kavşağının orada polislere teslim oldum. Araca binince beni darp ettiler. Bende bunun üzerine korktum ve karakolda o ifadeyi verdim. Mahkemenizdeki ifadem doğrudur” dedi.

Duruşmaya pedagog eşliğinde (AGO) Adli Görüşme Odasında ifadesi kayıt altına alınan ve ifade verirken eli, sesi titreyen ve halen etkisinden kurtulamayan Mağdur N. T. Pedagog tarafından sorulan sorular karşısında pedagoga bakamadığı görüldü. Okulda başarılı olan ve yaşanılan olay sonrası eğitim hayatına devam etmediği ardından depremden sonra okuduğu okula dilekçe verip eğitim hayatının askıya alınmasına dair dilekçe verdiğini belirtti.

Sanık Ali K.’nin daha önce cinsel istismar suçundan 2 yıl 6 ay ceza alıp bunun 6 ayını ceza evinde geçirip geri kalan 2 yılda tutukluluk aldığı süre göz önünde bulundurularak mahsup edilmiş ve ardından serbest bırakılmış. Olaydan kısa süre önce uyuşturucu madde yakalattığı ve serbest bırakıldığı iddia edildi.

Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...