Tgrt Haber
16 Temmuz 2023 10:48 - Güncelleme : 16 Temmuz 2023 11:07

"Görünmeyen kralı" Zekai Aksakallı deşifre etti

Eski Özel Kuvvetler Komutanı emekli Korgeneral Zekai Aksakallı, Tuğgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş'in "Görünmeyen kralın emriyle ben darbe yaptım" diyerek kastettiği ismi açıkladı.

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: Habertürk
"Görünmeyen kralı" Zekai Aksakallı deşifre etti
15 Temmuz,Zekai Aksakallı,Semih Terzi

15 Temmuz hain darbe girişiminin 7. yıl dönümü geride kalırken, o gün yaşananlara ilişkin yeni bilgiler su yüzüne çıkmaya devam ediyor. Eski Özel Kuvvetler Komutanı emekli Korgeneral Zekai Aksakallı, darbe günü Marmaris'te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik suikast girişiminde bulunan timin başındaki isim eski Tuğgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş hakkında çarpıcı bir bilgi verdi.

EMİR, SEMİH TERZİ'DEN

Sönmezateş, yargılama sürecinde verdiği ifadede darbe emrini aldığı isim için "görünmeyen kral" ifadesini kullanmıştı. Habertürk canlı yayınında darbe gecesinde yaşananlara ilişkin açıklamalarda bulunan Aksakallı, Sönmezateş'in bu ifadeyle kastettiği ismin Tuğgeneral Semih Terzi olduğunu söyledi.

Aksakallı, darbe girişimi sırasında emrindeki askerlerle beraber Özel Kuvvetler Komutanlığına girerken kesdisinin verdiği emirle Koruma Astsubası Ömer Halisdemir tarafından vurularak öldürülen Terzi'nin, hain kalkışmada kara operasyonlarının komutanı olarak görevlendirildiğini belirtti. Terzi'nin öldürülmesinin darbe girişiminin seyri açısından önemine değinen Aksakallı, "Olayın iki boyutu var: Birinci boyutu olayın bütün Fetullahçı terötistlerin moralini bozdu. İkinci boyutu ise Semih Terzi kara operasyponların komutanıydı. Sayın Cumhurbaşkanımıza suikaste giden general Sönmezateş de o emri Semih Terzi'den almıştı" ifadelerini kullandı.

Şehit Ömer Halisdemir, aldığı emirle Semih Terzi'yi öldürerek darbe girişiminin seyrini değiştiren isim olmuştu.

SÖNMEZATEŞ NE DEMİŞTİ?

Muğla İkinci Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki esasa ilişkin savunmasında Sönmezateş, şu ifadeyi vermişti: “Görünmeyen kralın emriyle ben darbe yaptım. Bana emri veren adamın makamına güvendim. Ben vatan millet için yaptığımı sanıyordum. Emri verenler arkamızda durmadı. İyi ki darbe olmamış. Bu onursuz insanların koltuklara oturmadıkları iyi oldu. Emri verenler gölgelerde saklanıyor. İsteseydik Yunanistan'a kaçardık. Bu ülkede suç işlediysem bu ülkede yargılanacağım. FETÖ'den yargılanmak zoruma gidiyor. Pensilvanya'daki erkek gibi gelsin adam gibi kendisini savunsun.” 

Kaynak: Habertürk
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...