Tgrt Haber
08 Şubat 2023 15:45 - Güncelleme : 08 Şubat 2023 15:52

İncirlik Üssü'nden depremzedelere yardım

Kahramanmaraş merkezli deprem sonrası enkaz altındaki ve evsiz kalan vatandaşlar için yardım çalışmaları devam ediyor. İncirlik Üssü'nden depremzedelere yardım malzemesi sevkiyatı yapıldı.

Fotoğraf (AA)
deprem,İncirlik üssü

Fotoğraf (AA)

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerde yaşayanlar için toplanan insani yardım malzemeleri hava yoluyla da ulaştırılıyor. Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli, 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından yurt genelindeki kampanyalara bağışlanan yardım malzemelerinin bir bölümü Adana'da toplanıyor.

ASKERİ UÇAK VE HELİKOPTERLERE YÜKLENİYOR

Çadır, yatak, battaniye, yorgan, yastık, jeneratör ve ısıtıcılar ile gıda malzemelerinin olduğu paketler, İncirlik 10. Tanker Üs Komutanlığı'nda oluşturulan "hava yardım koridoru" ile depremzedelere ulaştırılması için askeri uçak ve helikopterlere yükleniyor.

Yardım malzemeleri, Hava, Kara ve Deniz Kuvvetleri komutanlıkları, Sahil Güvenlik Komutanlığı ile Jandarma Genel Komutanlığına ait çok sayıda genel maksat helikopteri ve kargo uçağıyla söz konusu illere naklediliyor.

Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...