Tgrt Haber
28 Ocak 2024 21:50 - Güncelleme : 28 Ocak 2024 22:04

İstanbul'da kar yağışı etkili olmaya başladı

Meteoroloji'nin uyarısının ardından İstanbul'da akşam saatlerinden itibaren kar yağışı etkili olmaya başladı. İstanbul sokakları bir anda beyaza büründü.

istanbul,kar

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün gün içindeki uyarısının ardından, kar yağışı İstanbul'da şehir merkezinde etkili olmaya başladı. Bazı ilçelerde yağmur ve karla karışık yağmur etkili olurken bazı ilçelerde ise kar etkili oldu. Cadde ve sokaklar bir anda beyaza bürünürken, araçlarda karla kaplandı.

SALI'YA KADAR DEVAM EDECEK

Kuzey kesimlerinde karla karışık yağmur ve orta kuvvette kar, yükseklerde ise kuvvetli kar görülüyor. Yağışların, salı sabah saatlerine kadar kuzey yönlerden kuvvetli rüzgar ve fırtına, kuzey kesimlerde zaman zaman kuvvetli kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Ulaşımda aksamalar, yüksek kesimlerde buzlanma, don olayı, görüş mesafesinde azalma, kuvvetli rüzgarla kısa süreli fırtına sebebiyle çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Çatalca'da kar kazaya neden oldu.

ÇATALCA'DA KAR HAYATI FELÇ ETTİ

Öte yandan İstanbul Çatalca’da yoğun kar yağışı nedeniyle araçlar yolda kaldı. Bir otomobil kaza yaparken, araç içindeki 2 kişiyi vatandaşlar kurtardı. Meteorolojinin uyarılarının ardından İstanbul'un yüksek kesimlerinde kar yağışı akşam saatlerinde başladı. Çatalca’da yoğun kar yağışı nedeniyle Gümüşpınar Mahallesi'ne giden yol kapandı. Birçok araç yolda kalırken, bir otomobil de kayarak yoldan çıkıp yan yattı. Yan yatan otomobilde bulunan 2 kişiyi ise vatandaşlar kurtardı.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...