Tgrt Haber
02 Kasım 2023 11:02 - Güncelleme : 02 Kasım 2023 11:03

İstanbul'da PKK'nın Suriye koluna operasyon! Ormanları yakma talimatı veren 11 terörist yakalandı

İstanbul'da terör örgütü PKK'nın Suriye koluna yönelik 13 ilçede eş zamanlı operasyon düzenlendi. Suriye uyruklu kişilere orman yakma talimatı verdikleri belirlenen 13 şüpheliden 11'i gözaltına alındı.

Editör: Onur Kaya / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
pkk,pyd,terörist

İstanbul'da bölücü terör örgütü PKK'nın Suriye koluna yönelik düzenlenen operasyonda, haklarında yakalama kararı bulunan çok sayıda şüpheli gözaltına alındı.

İhlas Haber Ajansı'nın geçtiği bilgiye göre; İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve TEM Şube Müdürlüğü ekipleri, olarak bölücü terör örgütü PKK/KCK’nın faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik geniş çaplı çalışma gerçekleştirdi. Örgütün Suriye kolu PYD/YPG’ye karşı yürütülen soruşturma çerçevesinde 13 şüpheli tespit edildi.

'ORMANLARI YAKIN' TALİMATI

PYD/YPG içerisinde faaliyet gösterdikleri döneme ait bilgi ve fotoğrafları bulunan şahısların, örgüt adına Suriye uyruklu şahıslara orman yaktırıp video çekmeleri yönünde talimat verildikleri belirlendi. Ardından şüphelilerin yakalanması için İstanbul’un 10 ilçesinde toplamda 13 ayrı adreste eş zamanlı baskın yapıldı.

ÇOK SAYIDA GÖZALTI VAR

Dün yapılan operasyonlarda 11 zanlı yakalanarak gözaltına alındı. Örgüt fertlerinin barındıkları adreslerde yapılan aramalarda şüphelilere ait dijital materyallare el konuldu.

Gözaltına alınan şüpheliler sorgulanmak üzere TEM Şubeye götürülürken, firari durumda olan 2 PYD/YPG mensubunun yakalanması için çalışmaların devam ettiği belirtildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...