Tgrt Haber
22 Kasım 2023 12:45 - Güncelleme : 22 Kasım 2023 12:57

İstanbullulara derin bir nefes aldıracak haber İSKİ'den geldi: Yükselişe geçtiler

Kuraklık tehdidiyle karşı karşıya kalan İstanbul'da etkili olan yağış, su seviyesini yüzde 6 oranında yükseltti. İSKİ Genel Müdürü Doktor Şafak Başa, barajlardaki son durumu için 'yükselişe geçtiler' dedi.

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: TGRT Haber
İSKİ,İstanbul,su
İstanbul'daki barajlar son yağmurlarda yükselişe geçti.

Baraj doluluk oranı İstanbul'da yüzde 17'ye kadar düşmüştü son yağışlarla beraber İstanbul'un barajlarındaki bu oran yüzde 23'e kadar yükseldi. İSKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa, TGRT Haber’den Hanifi Bayar’a anlattı. 

ZOR BİR YAZ GEÇİRDİK 

“Şu güne kadar İstanbul halkını susuz bırakmadık aldığımız tedbirlerle ama İSKİ açısından İSKİ yönetimi açısından zor bir yaz geçti” diyen Başa, şunları söyledi: “Son gelen yağışlarla beraber baraj doluluk oranlarımız da yükselişe geçti, toplam barajlarımızda 140 milyon metreküp su varken şu anda 200 milyon metreküpün üzerine geçmiş oldu."

Son yağmurlar barajları yükseltmeye başladı

SU, HAVZA DIŞINDAN GELİYOR 

Barajdaki 12 günlük fark TGRT Haber kamerasına da yansıdı. 9 Kasım'da karada görünen kayıklar, 21 Kasım'da suyla buluştu. Başa şunları söyledi: “Baraj doluluk oranlarına bakarak İstanbul’da su var, su bitti veya şu kadar su kaldı deme imkanı yok. Aracılığınızla bu yanlışı da düzeltmiş olayım çünkü barajlar biz onları depolama yeri olarak kullanıyoruz dolayısıyla ve suyun çok önemli kısmını havza dışından getiriyoruz.”

YAZA YÜZDE 70-80 ORAN DOLALIK BEKLİYORUZ 

Mutludere'nin suyunun İstanbul'a getirilmesi için Devlet Su İşleri'yle görüşmeler sürüyor. İSKİ Genel Müdürü Doktor Şafak Başa ise, önümüzdeki yaza kadar barajlardaki su seviyesinin normale döneceğini tahmin ediyor. Başa, “Biz yüzde 70-80 oranında doluluk oranlarıyla önümüzdeki yaza girmeyi planlıyoruz” ifadelerini kullandı. 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...