Tgrt Haber
07 Mart 2024 14:56 - Güncelleme : 07 Mart 2024 15:40

İzmir'de terör operasyonu: Gözaltılar var

İzmir'de terör örgütleri PKK, MLKP ve TKP/ML'ye yönelik operasyon düzenlendi. Terör örgütlerinin propagandasını yapan, cezaevindeki örgüt üyelerine para gönderen 9 şüpheli yakalandı.

Editör: Onur Kaya / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
İzmir'de terör operasyonu: Gözaltılar var

İzmir'de terör örgütlerine yönelik yürütülen soruşturma kapsamında çok sayıda örgüt üyesi gözaltına alındı.

İhlas Haber Ajansı'nın aktardığı bilgilere göre; İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu; PKK/KCK, MLKP ve TKP/ML terör örgütlerine yönelik yeni bir operasyon için talimat verdi. Savcılığın talimatı doğrultusunda düğmeye basan İzmir Emniyeti, belirlenen adreslere baskın düzenledi.

CEZAEVİNDEKİ TERÖRİSTLERE PARA GÖNDERENLERE GÖZALTI

Bölücü terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik operasyon kapsamında; sosyal medya hesaplarından terör örgütü propagandası yapan, cezaevinde yatan örgüt mensuplarına para yatırdığı tespit edilen 6 şüpheli gözaltına alındı. Evlerde yapılan aramalarda çok sayıda dijital materyale el konuldu.

ÖRGÜT PROPAGANDASI YAPAN ŞÜPHELİLER YAKALANDI

Öte yandan MLKP ve TKP/ML silahlı terör örgütüne yönelik de operasyon gerçekleştirildi. Sosyal medya hesaplarından terör örgütü ve mensuplarını övücü nitelikte paylaşım yaptığı belirlenen 3 şüpheli gözaltına alındı.

Yakalanan 9 şüphelinin emniyetteki işlemlerinin sürdüğü belirtildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...