Tgrt Haber
02 May 2023 08:06 - Güncelleme : 02 May 2023 08:11

Mardin’de terör operasyonu! 9 mahallede sokağa çıkma yasağı ilan edildi

Mardin’in Nusaybin ilçesine bağlı 9 Mahalle ve mezrada terör örgütü PKK’ya yönelik operasyon nedeniyle sokağa çıkma yasağı ilan edildi. 

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Mardin’de terör operasyonu! 9 mahallede sokağa çıkma yasağı ilan edildi
mardin,terör operasyon,gözaltı,sokağa çıkma yasağı

Terör örgütü PKK/YPG’ye yönelik operasyonlar hız kesmeden sürüyor. Gerek sınır içinde gerek ise sınır dışında yapılan operasyonlarla terör örgütüne ağır darbeler indirilirken bu operasyonlara bir yenisi Mardin’de eklendi. Mardin Valiliği tarafından yapılan açıklamada Nusaybin ilçesi mülki sınırları içerisinde bulunan terör örgütünün kırsal bölgelerde aralarında üst düzey örgüt yöneticilerinin de bulunduğu değerlendirildiği kaydedildi.

9 MAHALLEDE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI

İhlas Haber Ajansı'nın aktardığı bilgiye göre bölücü terör örgütü ve işbirlikçilerini etkisiz hale getirmek üzere bölgede sığınak, barınak, depo alanlarını ve uçaksavar mevzilerini tahrip etmek ve malzemeleri ele geçirmek maksadıyla operasyon düzenleneceği belirtildi. Bu kapsamda 9 mahalle ve mezrada sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Valilik tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

5442 Sayılı İl İdaresi Kanunun ilgili maddeleri gereğince; 02 Mayıs 2023 Salı günü saat 04.00 itibari ile bölgedeki operasyonların sona ermesine kadar Nusaybin ilçesi; Tekağaç, Sapanlı, Mağaracık, Arpalı, Bahminin, Kaleli, Şekrin, Yol, Güneli Mahalleri ve Mezralarında sınırlı olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edilmiştir. Söz konusu yasağa vatandaşlarımızın uyması kendi can ve mal güvenlikleri açısından önem arz etmektedir.

 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...