Tgrt Haber
25 Ocak 2024 11:10 - Güncelleme : 25 Ocak 2024 11:21

Şehir adeta buz kesecek: İstanbul için tarih verildi! Lapa lapa kar yağacak

Türkiye yarından itibaren adeta buz kesecek. Meteorolojiden yapılan son açıklamaya göre; İstanbul'da yarın sağanak, hafta sonu ise kar ve karla karışık yağmur etkili olacak.

Editör: Özge Sönmez / Kaynak: TRT Haber
istanbul,kar yağışı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son hava tahminine göre; Türkiye yeni bir soğuk hava dalgasının etkisine girecek. Karadeniz üzerinden gelen soğuk hava dalgası soğuk ve yağışlı günleri beraberinde getirecek. 

Bugün yurdun büyük bölümü parçalı ve çok bulutlu geçecek. Batı Karadeniz ile Marmara'nın doğusunda kıyı kesimlerde sağanak iç kesimlerde kar ve karla karışık yağmur görülecek. Orta ve Doğu Akdeniz'de ise sağanak etkili olacak.

Yarın, Karadeniz üzerinden gelen soğuk ve yağışlı sistemin etkisiyle kuzey, iç ve doğu kesimlerde yağış görülecek. Yağışlar Karadeniz'in kıyı kesimlerinde sağanak, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, Karadeniz Bölgesi'nin iç kesimleri, İç Anadolu, Ege'nin iç kesimleri ile Marmara'nın batısında kar ve karla karışık yağmur şeklinde olacak.

İstanbul'a kar yağışı geliyor

KAR YAĞIŞI YURDU ESİR ALACAK 

Hafta sonu yağışlı sistem etkisini sürdürürken, Güneydoğu Anadolu'nun batısı, Kıyı Ege ve Akdeniz Bölgesi'nin kıyı kesimleri dışında kalan tüm bölgelerde kar ve karla karışık yağmur görülecek.

Genellikle mevsim normalleri civarında seyreden hava sıcaklıklarının hafta sonundan itibaren azalarak mevsim normalleri altına düşeceği tahmin ediliyor.
Ankara'da yarın güney kesimlerde hafif kar yağışı görülecek. Cumartesi günü parçalı bulutlu, pazar günü ise kent genelinde kar yağışı etkili olacak. Hava sıcaklıklarının yarın sıfırın altında 4, hafta sonu ise sıfırın altında 2 ila 3 derece arasında değişmesi bekleniyor.

İstanbula ne zaman kar yağacak? İstanbula kar yağışının geleceği tarih  belli oldu! - Son Dakika Haberleri İnternet

İSTANBUL'A KAR GELİYOR

İstanbul'da yarın sağanak, hafta sonu ise kar ve karla karışık yağmur bekleniyor. Hava sıcaklıkları, yarın 8, hafta sonu ise 6 ila 8 derece civarında seyredecek.

İzmir'de yarın yağış beklenmezken, hafta sonu şehrin kuzey kesimlerinde yağış görülecek. Hava sıcaklıkları yarın 14, hafta sonu ise 10-12 derce civarında seyredecek.

Kaynak: TRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...