Tgrt Haber
06 Ekim 2023 11:15 - Güncelleme : 06 Ekim 2023 11:28

Özgecan Aslan’ın hayatı film oluyor

Bindiği minibüste kaçırıldıktan sonra cinsel saldırıya uğrayıp katledilen Özgecan Aslan'ın hayatı film oluyor. Filmin yönetmeni ve senaristi Seçil Çelebi, Özgecan'ın ailesi ile iş birliği yaparak senaryoyu hazırladığını ve ön prodüksiyon hazırlıklarına başlayacaklarını duyurdu.

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
Özgecan Aslan’ın hayatı film oluyor
Özgecan Aslan,Cinayet,Film,Cinsel istismar

Üniversite öğrencisi Özgecan Aslan, Mersin’in Tarsus ilçesinde 11 Şubat 2015’te Suphi Altındöken tarafından minibüsle kaçırıldıktan sonra cinsel saldırıya uğramış ve ardından katledilmişti. Özgecan Aslan’ın ölümü Türkiye'yi gözyaşına boğmuş ve kadın cinayetlerinin bir an önce son bulması için adeta bir ayaklanma başlamıştı. 

Özgecan Aslan'ın hayatı film oluyor. Filmin yönetmeni ve senaristi Seçil Çelebi, Özgecan'ın ailesi ile işbirliği yaparak senaryoyu hazırladığını ve ön prodüksiyon hazırlıklarına başlayacaklarını aktardı.

ÖZGECAN ASLAN'IN FİLMİ NE ZAMAN ÇIKACAK?

Duru Film Yapım’ın kurucusu Mahmut Şirin, filme ilişkin yaptığı açıklamada ise "Filmimizin hazırlıkları yakında başlayacak. Profesyonel bir sinema filmi çekeceğiz. Profesyonel bir ekiple çalışacağız. Henüz tarihlerimiz netleşmedi" ifadelerini kullandı.

ÖZGECAN'IN KATİLİ CEZAEVİNDE ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ

Öte yandan sanıklar Özgecan'ın katili Suphi Altındöken, babası Necmettin Altındöken ve Fatih Gökçe, yargılama sonucunda ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı. Cinayetin faili Suphi Altındöken, Adana F Tipi Kapalı Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumu’nda bir mahkum tarafından 11 Nisan 2016’da öldürülmüştü.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...