Tgrt Haber
05 Kasım 2017 20:17

Sezer, Türkiye'yi neredeyse kaosa sürükleyen olayı ilk kez anlattı

10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in dönemin Başbakanı Bülent Ecevit'e fırlattığı anayasa kitapçığının ardından Türkiye'de ekonomik sıkıntılar baş göstermiş, dolar fırlamıştı. Olayın baş kahramanı Sezer, yaşanan gelişmelerin detaylarını ilk kez anlattı.

Sezer, Türkiye'yi neredeyse kaosa sürükleyen olayı ilk kez anlattı
Ahmet Necdet Sezer,,bülent ecevit,

10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, 2001 yılında Bülent Ecevit’e anayasa kitapçığı fırlatmasına varan sürece ilişkin açıklamada bulundu. Bu olaya neyin yol açtığını ilk kez açıklayan Sezer, "Sayın Ecevit 2 kez bana gelip Fazilet'in kapatılmamasını ve Anayasa Mahkemesi (AYM) üyelerine telkinde bulunmamı istedi, ikisinde de reddettim ve aramızda büyük gerginlik oldu. Bu gerginlik sürerken, Anayasa kitapçığı olayı yaşandı. Asıl neden, Ecevit'in FP konusundaki isteğiydi" dedi.

Türkiye, 19 Şubat 2001'deki Millî Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısında, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ile Başbakan Bülent Ecevit arasında yaşanan "Anayasa fırlatma" olayının ardından büyük bir ekonomik krize girmişti. Olay sonrası Borsa yüzde 14.6 düşmüş, 510 bin kişi işsiz kalmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...