Tgrt Haber
17 Aralık 2023 14:15 - Güncelleme : 17 Aralık 2023 16:26

Son dakika! Deyrizor'da PKK/YPG'ye MİT operasyonu... Elebaşı öldürüldü

Son dakika haberi... MİT, terör örgütü PKK/YPG'nin sözde sorumlularından Şirvan Hasan'ı, Türkiye'ye yaklaşık 230 kilometre mesafedeki Suriye Deyrizor'da düzenlediği operasyonla etkisiz hale getirdi

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
MİT,PKK/YPG,deyrizor

Terör örgütü PKK hiç beklemediği yerden hiç ummadığı anda büyük bir darbe yedi. Örgütün Suriye elebaşlarından Roni Velad kod adlı terörist Şirvan Hasan, öldürüldü. Hasan için MİT ajanları nokta operasyon düzenledi. Operasyonun adresi sınırın 230 kilometre uzağında bulunan Deyrizor oldu. Terörist Hasan en güvendiği bölgede saniyeler içinde yok edildi.

Terör örgütü PKK'ya 1997 yılında Suriye'den katılan terörist Hasan, önce Irak'ın Kandil bölegsine ardından da Türkiye'ye geçiş yaptı. 2010 yılında, Tunceli, Giresun ve Sivas bölgesinde terör faaliyetlerine katıldı.

2012'de Trabzon'da Düzköy ilçe jandarma komutanlığına yönelik el yapımı patlayıcı ile gerçekleştirdiği saldırıda 3 askerimiz yaralandı. 2013 yılında suriye'ye geçen terörist Hasan terör faaliyetlerini Deyrizor saha sorumlusu olarak yürütüyordu.

PKK'YA BİR DARBE DE MEHMETÇİK'TEN

Öte yandan terör örgütü PKK’nın suriye uzantısına yönelik bir darbede Türk Silahlı Kuvvetleri'nden geldi. Fırat Kalkanı harekat bölgesinde bir grup terörist tespit edildi. Teröristler harekete geçmeden, Mehmetçik harekete geçti.

Bir süre takip edilen teröristler uygun an geldiğinde ateş yağmuruna tutuldu. Bölge terör örgütü PKK için adeta cehenneme çevrildi. Operasyonda 7 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...