Tgrt Haber
11 Ekim 2023 13:58 - Güncelleme : 11 Ekim 2023 14:29

Hac ön kayıt işlemleri yetişmeyene müjdeli haber Diyanet'ten geldi! Başvuru tarihi uzatıldı…

Hac ön kayıt işlemlerinin 11 Ekim Çarşamba günü son günüydü. Son gün olmasına rağmen binlerce vatandaş kayıt yapmaya devam ediyor. Bu yıl beklenmedik bir yoğunlukla karşılaşan Diyanet İşleri Başkanlığı ön kayıt sürecini uzatma kararı aldı. İşte detaylar…

Editör: İmran Baran / Kaynak: TGRT HABER
Hac ön kayıt işlemleri yetişmeyene müjdeli haber Diyanet'ten geldi! Başvuru tarihi uzatıldı…
hac kayıtları,Diyanet işleri başkanı,hac fiyatları

Hac ibadetini yerine getirmek isteyen vatandaşların ön kayıt mesaisi bugün sona eriyordu. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş da yaptığı açıklamalarda hac kuraları için tarihi aktarmıştı. Dini vazifelerini yerine getirmek isteyen hacı adaylarının yoğun talebi üzerine Diyanet İşleri Başkanlığı ön kayıt sürecini 15 Ekim’e kadar uzattıklarını duyurdu.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, son başvuru tarihi bugün olan 2024 yılı hac ön kayıt işlemlerinin vatandaşlardan gelen yoğun talep üzerine 15 Ekim'e kadar uzatıldığı duyuruldu. Vatandaşlar, hac ön kayıt işlemlerini 15 Ekim'e kadar e-Devlet üzerinden yapabilecek.

ÖN KAYIT İŞLEMLERİ NASIL YAPILACAK?

2024 yılı hac ön kayıtları, geçtiğimiz yıll​​arda olduğu gibi bu yıl da yine sadece e-Devlet üzerinden alınacak.​ İlk defa kayıt yaptıracak olan vatandaşlar, öncelikle kayıt ücreti olan 450 TL'yi yatırdıktan sonra hac ön kaydını yapabilecek.

"2024 Yılı Hac Organizasyonu" ile hac ön kayıtlarına dair detaylı bilgiye; Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğünün resmî internet sitesi olan www.hac.gov.tr web adresinden, Genel Müdürlüğün sosyal medya hesaplarından (@hacveumredib) ve il-ilçe müftülüklerinden ulaşabilecek.

Hac ön kayıtlarının alınacağı tarihlerde kayıt durumunun kontrol edilmesi, ​kategori değişikliği, iletişim ve adres bilgileri, grup güncellemeleri, gruptan ayrılmalar, kura ili değişikliği ve çocuk adayların kaydı gibi tüm işlemler e-Devlet üzerinden yapılabilecek.

Hac ön kayıt işlemleri yetişmeyene müjdeli haber Diyanet'ten geldi! Başvuru tarihi uzatıldı…

HAC FİYATLARI NE KADAR?

Yeni dönem hac ibadeti için fiyatların kura çekimi sonrasında açıklanması bekleniyor. Öte yandan geçtiğimiz yıl açıklanan 1 kişilik hac fiyatları şöyleydi:

2 Kişilik Oda 26.000 SAR

3 Kişilik Oda 24.000 SAR

4 Kişilik Oda 22.000 SAR

11 Ekim günü itibariyle 1 Suudi Arabistan Riyali 7,39 TL'ye denk geliyor.

Standart konaklama ücretleri bu hesaba göre 192 - 162 bin TL arasında değişiyor. 2024 yılı hac için fiyatları Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından paylaşılacak.

 

Kaynak: TGRT HABER
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...