Tgrt Haber
02 Mart 2024 09:46 - Güncelleme : 02 Mart 2024 10:21

İstanbul'da gemi trafiği çift yönlü askıya alındı

İstanbul Boğazı'nda düzenlenen yat yarışı sebebiyle gemi trafiği çift yönlü olarak durduruldu.

Editör: Onur Kaya / Kaynak: Anadolu Ajansı
İstanbul'da gemi trafiği çift yönlü askıya alındı
İstanbul Boğazı,gemi,trafik

İstanbul'da bugün Kardeşlik Kupası Yat Yarışları etkinliği gerçekleştiriliyor. Yarış nedeniyle gemi trafiği geçici süreyle çift yönlü durduruldu.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Marmara Yelken Spor Kulübü (MYK) tarafından MASS Arıtma Sistemleri ana sponsorluğunda İstanbul Boğazı'nda 8'incisi düzenlenecek MYK-MASS Kardeşlik Kupası Yat Yarışları sebebiyle Boğaz'da gemi trafiği 09.00 itibarıyla çift yönde askıya alındı.

Gemi trafiğinin, yarışların sona ereceği saat 17.00 itibarıyla açılması bekleniyor.

TOZ TAŞINIMINA DİKKAT

Marmara ve Güneydoğu Anadolu'da toz taşınımı bekleniyor. İç ve doğu kesimlerde pus ve yer yer sis, doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor. 

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yer yer yoğun olmak üzere sis ve pus bekleniyor. Gece saatlerine kadar toz taşınımı görüleceği tahmin ediliyor.

TEKİRDAĞ'DA DENİZ ULAŞIMINA SİS ENGELİ

Tekirdağ'da etkili olan sis, deniz ulaşımında aksamalara yol açtı. Kentte 5 gündür etkili olan sis, deniz ulaşımını etkiliyor. Sis nedeniyle rotalarına devam edemeyen yerli ve yabancı bandıralı 11 şilep ve tanker, Tekirdağ açıklarında demirledi.

Tekirdağ Süleymanpaşa Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı İbrahim Pehlivanoğlu, sis nedeniyle balıkçıların 5 gündür açılamadığını söyledi. Sisin görüş mesafesini azaltmasını nedeniyle balıkçıların limanda beklediğini ifade eden Pehlivanoğlu, "Sis tamamen etkisini kaybedene kadar balıkçı arkadaşlarımız limanda bekleyecek. Balıkçılar bu sırada ağlarının tamirini yaparak zaman geçirecek. Sis birkaç güne etkisini kaybedecek. Havanın normale dönmesinin ardından balıkçılar avlanmaya devam edecek" dedi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...