Tgrt Haber
10 Nisan 2024 09:50 - Güncelleme : 10 Nisan 2024 10:46

Son dakika! PKK'lı terörist Mehmet Kopal Fransa'da yakalanarak Türkiye'ye getirildi

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), PKK terör örgütü üyesi Mehmet Kopal'ın Fransa'da yakalanarak Türkiye'ye getirildiğini açıkladı.

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber

Türkiye, terörle mücadele operasyonlarını yurt içi ve sınır ötesinde kararlılıkla sürdürmeye devam ediyor.  Bu kapsamda bir başarılı operasyona daha imza atıldı. Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), terör örgütü PKK/KCK üyesi Mehmet Kopal'ın Fransa'dan Türkiye'ye getirildiğini bildirdi.

EGM'den yapılan açıklamada şöyle denildi:

"SINIR DIŞI" KARARI ALDIRILDI

"PKK/KCK Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma' suçundan ulusal seviyede aranan Mehmet Kopal, Emniyet Genel Müdürlüğü İnterpol-Europol Daire Başkanlığı, TEM Daire Başkanlığı ve İstihbarat Başkanlığı ile Dışişleri Bakanlığı koordinesinde yürütülen çalışmalar sonucunda sınır dışı kararı alınması sağlanarak 9 Nisan 2024 tarihinde Fransa’dan Türkiye'ye getirilmiştir."

FİRAZ KORKMAZ DA İADE EDİLMİŞTİ

Mehmet Kopal, 25 Şubat’ta Fransa’nın Strasbourg kentinde bir diğer PKK'lı hain Firaz Korkmaz'la birlikte gözaltına alınmıştı. Korkmaz, üzere sınır dışı edilerek Türkiye’ye teslim edilirken iade işleminin yapıldığı Fransa’daki Paris Charles de Gaulle Havaalanına PKK sempatizanları olay çıkarmıştı.

Mehmet Kopal ise sağlık sorunları nedeniyle Fransa’da bir süre daha gözaltında tutulmuştu.

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...