Tgrt Haber
12 Ekim 2023 12:04 - Güncelleme : 12 Ekim 2023 12:41

Son dakika! MSB 'Tamamen spekülasyon' dedi, düşürülen SİHA iddialarını yalanladı... Mehmetçik Gazze seferine hazır

Milli Savunma Bakanlığı, Türkiye'ye ait SİHA'yı düşüren ABD uçağının İncirlik'ten kalktığı iddialarının tamamen spekülasyon olduğunu açıkladı. MSB kaynakları Cumhurbaşkanı tarafından verilecek direktifler doğrultusunda TSK'nın yardım ulaştırılması için verilecek görevleri yapmaya hazır olduğunu da belirtti.

Editör: Şule Altınel / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Son dakika! MSB 'Tamamen spekülasyon' dedi, düşürülen SİHA iddialarını yalanladı... Mehmetçik Gazze seferine hazır
terörist,operasyon,siha,incirlik

Milli Savunma Bakanlığı'nın terör örgütlerine yönelik operasyonları hız kesmeden devam ediyor. Irak ve Suriye’nin kuzeyi dâhil son bir haftada 252 terörist etkisiz hâle getirildi. Böylece etkisiz hâle getirilen terörist sayısı bu yıl içinde bin 640’a, 24 Temmuz 2015’ten bugüne kadar ise 38 bin 983’e ulaştı.

194 HEDEF İMHA EDİLDİ

1,3,4 Ekim’de Irak’ın; 5, 6 ve 8 Ekim’de Suriye’nin kuzeyine düzenlenen harekatlarda 194 hedef imha edildi. 

SINIRDA 637 ŞAHIŞ YAKALANDI

Son bir haftada hudutlardan yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 637 şahıs yakalanırken 4’ünün FETÖ üyesi olduğu belirtildi. 4.771 şahıs ise hududu geçemeden engellendi.

İNCİRLİK İDDİALARINI YALANLADI

Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, Suriye’de Türkiye’ye ait SİHA’yı düşüren ABD uçağının İncirlik’ten kalktığına dair iddiaları yalanlayarak uçağın Ürdün'den kalktığını bildirdi.

MEHMETÇİK HAZIR KITA

Diğer yandan Filistin'e yardım gönderilip gönderilmeyeceği konusuna da cevap veren MSB kaynakları Cumhurbaşkanı tarafından verilecek direktifler doğrultusunda Türk Silahlı Kuvvetleri’nin yardım ulaştırılması için verilecek görevleri yapmaya hazır olduğunu belirtti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...