Tgrt Haber

Son dakika! Yeni yargı paketi Meclis'e sunuldu 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
16 Şubat 2024 15:39 - Güncelleme : 16 Şubat 2024 16:32
Son dakika! Yeni yargı paketi Meclis'e sunuldu 
yargı paketi,TBMM

Son dakika haberi... İçinde ruhsatsız silah taşıma suçunun cezasının artırılması ile ilgili madde de bulunan 8. yargı paketi TBMM Başkanlığına sunuldu.

Adalet Bakanlığı tarafından düzenlenen 8. yargı paketinde hazırlıklar tamamlandı. Yargı hizmetlerinin etkinliğinin artırılmasına yönelik düzenlemeler içeren 8. Yargı Paketi, Meclis Başkanlığına sunuldu.

Taslak metninde yer alan detaylara göre; ceza yaptırımlarının etkinliğinin artırılmasından, denetimli serbestliğe, ruhsatsız silah taşımadan boşanmalardaki tazminata kadar pek çok alanda önemli değişiklik yapılacak.

AYRINTILAR DA BELLİ OLDU 

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, 8. Yargı Paketi'ne ilişkin detayları paylaştı. Teklifin bir tanesi geçici olduğunu hatırlatan Zengin, paketin 43 maddeden oluştuğunu söyledi. Zengin, amaçlarının yargı hizmetlerinin daha etkin sağlanması olduğunu belirtti. 

BİR GÜNLÜK CEZANIN ALT SINIRI 100 TL OLDU 

Adli para cezalarında bazı alt ve üst sınırları yeniden düzenlediklerini kaydeden Zengin, bir günlük cezanın alt sınırının 100, üst sınırının ise 500 TL'ye çıkarılacağını söyledi.

Son dakika! Yeni yargı paketi Meclis'e sunuldu  - 1. Resim

EMEKLİ İKRAMİYESİ DE EKLENDİ 

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ordu mitinginde müjdeyi verdiği emekli bayram ikramiyesinin 2 bin liradan 3 bin liraya yükseltilmesine ilişkin düzenleme, TBMM Başkanlığına sunulan 8. Yargı Paketi'nin içinde yer aldı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 8. Yargı Paketi ile ilgili, "Şunu ifade edebilirim, 60'tan fazla maddeden oluşan bir paket söz konusu, taslak söz konusu. Milletvekillerimiz bunlara yenilerini ilave edebilir ya da uygun görmeyebilir. Takdir onların" ifadelerini kullanmıştı.

Tunç konu hakkında şunları söylemişti: 

"Bu algıyı ortadan kaldırmamız lazım. Düzensizlik algısını ortadan kaldıracak düzenlemelerimiz var. İki yıl ceza almışsa birisi, bir yıl sonra koşullu salıverme süresi dolar. Koşullu salıverme süresi bir yıl olduğunda denetimli serbestlik süresi de bir yıl, o zaman iki yıldan yatacak hiçbir ceza kalmaz. Dolayısıyla iki yıl ceza alan hiç cezaevinde kalmamış olur. Böyle bir durumda tabii özellikle cezası iki yılın altında, üç yılın altında suçlar bakımından 'suç işledi, yanına kâr kaldı' şeklinde bir algı var. Burada yaptığımız düzenleme, bir yıllık maktu denetimli serbestlik yerine oran getirmek istiyoruz." 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...