Tgrt Haber
08 Nisan 2022 12:46 - Güncelleme : 08 Nisan 2022 13:30

Tacizci sanılarak katledildi! Ergün Arslan cinayetinde kahreden ‘kelime-i şehadet’ detayı

Diyarbakır’da 13 yaşındaki bir kız çocuğunun fotoğrafını çektiği iddiasıyla sokak ortasında darp edilip bıçaklanarak öldürülen Ergün Arslan cinayetinde kahreden detaylar ortaya çıktı. Arslan’ın suçsuzluğu mağdur kız tarafından doğrulanırken cinayet esnasında maktulün oruçlu olduğu öğrenildi.

Ergün Arslan'ın abisi, gerçek tacizcinin bulunacağına ve abisiyi itfira uğruna öldürenlerin hak ettikleri cezayı alacaklarına inandığını söyledi.
Ergün Arslan'ın abisi, gerçek tacizcinin bulunacağına ve abisiyi itfira uğruna öldürenlerin hak ettikleri cezayı alacaklarına inandığını söyledi.

Diyarbakır Sur’da 13 yaşındaki bir kız çocuğunun fotoğraflarını çektiği iddiasıyla dövülen ve bıçaklanarak öldürülen Ergün Arslan cinayetinde yeni detaylar ortaya çıktı. 40 yaşındaki Arslan’ın cinayetine ilişkin başlatılan soruşturma devam ederken acılı aile, suçlunun bir an önce bulunmasını istedi.

"FOTOĞRAFIMI ÇEKEN BIYIKLI BİRİYDİ"

Arslan'ın taciz olayından 3 gün sonra aynı bölgede fotoğraf çekince çevredekilerin "tacizci" diye öldürdüğü ortaya çıktı. Kurulan özel ekip, 13 yaşındaki G.S.'nin "Fotoğrafımı çeken bu değil, bıyıklı biriydi" dediği kişinin bulunması amacıyla çalışmalarına başladı.

"ORUÇLU ÖLDÜĞÜ İÇİN ŞEHİT OLDU"

Olay sırasında bir kadının su vermek istediğini ancak ağabeyinin yaralı bir şekilde 'Oruçluyum' diyerek suyu içmeyi kabul etmediğini öne süren Arslan’ın kardeşi Süleyman Arslan, "Benim ağabeyim oruçlu öldüğü için şehit oldu" ifadelerini kullandı."

"ÖLÜ BİR KİŞİYE İFTİRA ATTILAR"

Abisine iftira atıldığının altını çizen acılı kardeş, “Görgü tanıklarının anlattığına göre, son nefesinde bile kelime-i şehadet getirmiş. Böyle bir insan nasıl tacizci, kötü bir insan olabilir. Ölü bir kişiye iftira attılar. Biz devlete güveniyoruz. Gerçek tacizci kimse bulunacak ve ağabeyimi bir iftira uğruna öldürenler de hak ettiği cezayı alacaktır" şeklinde konuştu.

Soruşturma kapsamında, gözaltına alınan 7 kişiden 23 yaşındaki B.E., 16 yaşındaki E.H.T ve 16 yaşındaki S.D. tutuklanmıştı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...