Tgrt Haber
12 Eylül 2022 10:51 - Güncelleme : 12 Eylül 2022 17:30

Gizlice kadınların fotoğrafını çeken tacizci şoför taksicilikten süresiz men edildi

İstanbul Beşiktaş’ta bir taksici trafikte seyir halindeyken kadınların fotoğraflarını çekti. Taksideki 2 kadın yolcu, şoförün fotoğraf çektiğini görünce araçtan inmeye çalıştı. Taksici ile aralarında tartışma çıkan kadınların çığlık atarak yardım istemesi üzerine polis, taksiyi önünü keserek durdurdu. Yakalanan taksi şoförü adli makamlarca serbest bırakıldı. Büyükşehir belediyesi tacizle suçlanan sürücüyü taksicilikten süresiz men etti.

Editör: Ferhat Erdemir / Kaynak: İHA, AA
istanbul,taksi,taciz
Fotoğraf: İhlas Haber Ajansı

İstanbul’un Beşiktaş ilçesinde bir taksi sürücüsünün trafikte seyir halindeyken dışarıdaki şortlu kadınların fotoğraflarını çektiği iddia edildi.

KADINLAR YARDIM ÇIĞLIĞI ATTI

Beşiktaş Barbaros Bulvarı'nda kontrol yapan İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, bir ticari taksi içerisinden 2 kadının yardım çığlığı attığını duyarak, aracı durdurmak istedi. Kaçmaya çalışan taksiciyi polisler aracın önünü keserek durdurdu.

KAÇARKEN FOTOĞRAFLARI SİLMEYE ÇALIŞTI

Yapılan kontrolde, takside yolcu olarak bulunan 27 yaşındaki F.M.B. ve 32 yaşındaki A.M.  adlı kadınların, 51 yaşındaki H.U. adlı sürücünün dışarıdaki kadınların fotoğraflarını çektiğini görmeleri üzerine araçtan inmeye çalıştığı tespit edildi. Polis ekiplerini görünce kaçan taksi sürücüsünün fotoğrafları silmeye çalıştığı gerekçesiyle tartışma çıktığı, bunun üzerine kadınların çığlık atarak yardım istediği anlaşıldı.

"POLİS BAKSIN, 3 TANE FOTOĞRAF ÇEKTİĞİNİZİ GÖRDÜM"

Şoförün yoldan geçen kadının 3 kare fotoğrafını çektiğini söyleyen yolcular şoföre, "Fotoğraf galerinizi gösterirseniz problem yok. Ben kadın olarak kendimi rahatsız hissediyorum. Sağa çeker misiniz trafik polisi var zaten. İlk müsait yere çekin siz arkada polis var. Ben hanımefendinin fotoğrafını çektiğinizi gördüm. Polis baksın, 3 tane fotoğraf çektiğinizi gördüm. Son 3 fotoğrafı ya bize gösterin ya polise. Ben senin fotoğrafını görmek istemiyorum hanımefendinin fotoğrafını görmek istiyorum. Adalet var bu ülkede böyle at koşturamazsınız" ifadelerini kullandı.

“BENİM ÖZELİM POLİS DE BAKAMAZ”

Kadınlara, fotoğraf çekmediğini iddia eden ticari taksi şoförü ise, "Hanımefendi neden beni zora sokuyorsunuz. Sen çektin diyorsun da ben çekmedim. Benim özelime girmeyin. Özel bir fotoğrafım var ondan açmak istemedim. Açık saçık fotoğrafım var. Polis de bakamaz benim özelim. Ben telefonumu gösteremem" dedi.

Yakalanan taksici H.U. soruşturma işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Adli makamlar taksiciyi serbest bıraktı. Tacizle suçlanan şoför serbest bırakıldı ama büyük şehir belediyesi onu taksicilikten süresiz men etti.

Kaynak: İHA, AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...