Tgrt Haber
19 Kasım 2022 20:25 - Güncelleme : 20 Kasım 2022 01:47

Tokat’ta özel hastanede skandal görüntüler: Hemşireler felçli hastayı darp edip boğazını sıktı

Tokat’ta bir özel hastanede felçli hastaya uygulanan şiddet görüntüleri infiale yol açtı. Hastanede yaşanan sağlık skandalı anbean kameralara yansıdı. Biri kadın biri erkek olmak üzere iki hemşirenin hastaya uyguladığı şiddet vicdanları sızlattı. Skandal görüntülere ilişkin açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Editör: Murat Makas / Kaynak: İHA
özel hastane,hemşire,sağlık,şiddet

Tokat’ta faaliyet gösteren bir özel hastanede yaklaşık 5 ay önce çekilen hastaya yönelik şiddet görüntüleri büyük tepki çekti.

Hasta yakınları tarafından tesadüfen çekilen görüntülerde iki yoğun bakım hemşiresi bilinci yerinde olmayan felçli bir hastaya şiddet uygularken görüntülendi. Görüntülerde biri kadın biri erkek iki hemşire cihazlara bağlı olarak bilinçsizce yatmakta olan erkek hastanın çarşafla yüzünü kapatıp elleriyle ağzını ve boğazını sıktıkları, parmaklarıyla gözüne baskı uyguladıkları görüldü.

HASTA YAKINLARI TESADÜFEN ÇEKTİ

Tokat’ta faaliyet gösteren özel bir hastanede 6 Temmuz tarihinde yaşanan olayda, Fransa’da yaşayan M.A. (62) tatil için geldiği Tokat’ta beyin kanaması geçirdi. İlk müdahalesi Devlet Hastanesinde yapılan M.A. yakıları tarafından özel hastaneye nakledildi. Burada yapılan operasyonun ardından yoğun bakım servisine alındı. Yakınları yoğun bakımda olduğu için görmelerine izin verilmeyen hastalarını, yoğun bakım kamerasının görüntülerinin yayınlandığı servis dışındaki ekrandan izlemek istedi. Ekrana baktıklarında işe şok geçirdiler. Yoğun bakım hemşirelerinin yakınlarına şiddet uygulandığını görünce ekran kaydını alarak müdahale ettiler.

YAŞADIĞI ŞİDDETİ İZLEDİĞİ GÖRÜNTÜLERDEN ÖĞRENDİ

Tedavisi devam eden M.A.’ya uğradığı şiddet uzun süre söylenmedi. M.A. iyileşmeye başlayınca yakınları tarafından görüntüler kendisine izletildi. M.A. soluğu Tokat Cumhuriyet Savcılığında aldı. Ancak şikayeti üzerinde “Kovuşturmaya yer yoktur” kararı verilerek geri çevrildi. Bu kez Sağlık Bakanlığına şikayette bulunarak Tokat Cumhuriyet Savcılığına yeni bir suç duyurusunda daha bulundu. Bu sırada hastane yetkilileri iki personeli işten çıkarttı.

Tokat’ta özel hastanede skandal görüntüler: Hemşireler felçli hastayı darp edip boğazını sıktı

İHA MAĞDURA ULAŞTI

Tokat’ta yetkili merciler olayı sır gibi gizlese de İHA mağdur M.A’ya ulaşmayı başardı. M.A. yaptığı açıklamada, olayın üzeri kapatılmak istense de hukuki haklarını sonuna kadar aramakta kararlı olduğunu söyledi. M.A. yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

“Felç geçirdim. Ambulansla Devlet Hastanesine geldim. 3 gün kaldım daha sonra Medicalpark Hastanesine sevk ettiler. Orada da 13 gün kaldım. Şiddet gördüm. Yaşadıklarımı görüntüleri izledikten sonra öğrendim. Kendime geldikten sonra izledim görüntüleri. Psikolojim bozuldu. Şikayetçi oldum ama bir şey çıkmadı. Takipsizlik kararı var. Delil yok denildi. Davayı düşürdüler. Hukuk mücadelemi sürdüreceğim. Ne gerekiyorsa o yapılsın. Bir bayan geldi bana kötü davrandı, bağırdı, çağırdı. Daha sonra hemşire geldi. Odada ağzıma bastı. Boğmaya çalıştı. Gözümü çıkarmaya çalıştı. Baldırıma devamlı darbe atıldı. Ameliyattan önce baldırım simsiyah olmuş. Bayram günü çocuklar ziyaretime geldiler. Olayı bayram günü yaşadık. Ben onları görmedim, onlar kameradan beni izliyorlarmış. Hemşire geldi. Darp etti. Elime ayağıma vurdular. Sağlık Bakanlığına dilekçe yazıp verdik. Cevap bekliyorum. ‘Bunda bir şey yok. Yara yok’ dediler.”

BAKAN KOCA'DAN AÇIKLAMA GELDİ

Skandal olaya ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bakanlığın ilgili hastane hakkında soruşturma başlattığını duyurdu. 

Koca paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

Bir hastanın bazı çalışanlarca şiddete maruz kaldığını gösteren görüntüler üzüntü verici ve kabul edilemezdir. Bakanlığımız ilgili hastanede derhal soruşturma başlatmıştır. Gerekenin yapılacağından kimsenin şüphesi olmasın.

Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Y 7 Aralık 2022 12:51

Hastanelerde bu olayı başka ülkede yapsınlar saglık bakanini gprevden alıp hapse atarlar avrupanin adaleti ömerin adaleti gibi

Ökkeş 24 Kasım 2022 00:06

Burdan sormak isterim sağlık bakanına vatandaş sağlık çalışanını darp edince hapse kadar gidiyor peki sağlık çalışanları bunu yapınca neden aynı uygulama onlar için uygulanmıyor burda bir adaletsizlik var vatandaşa uygulanan kim olursa olsun kimse kimseden üstün değildir herkes için uygulanmalidir

Rabia beyhan21 Kasım 2022 13:50

Butun odalarda kamera sistemi var onu izleyenler neden mudahale etmiyor kimbilir daha neler oluyo sadece hasta yakini farketmis diger gorevliler neden izlemiyo herkes suclu o hastanede goz yummuslardemekki yogun bakimda bunlar hep yasaniyo

Y20 Kasım 2022 18:59

Hastanelerde hemşireleri sınavlara tabi tutssunlar geçemeyenlerin hemşireligi iptal edilsin hemşireler görevini ozenle yapmıyor rezalet medikale birdaha hastamızi göturmeyecegiz

Y20 Kasım 2022 18:55

Hastanelerde özel güvenlik tamamıyla kalksın polis gelsin

Kıymet demir20 Kasım 2022 18:33

Kesinlikle kamera sistemi getirilmeli

Yunus KIYMET 20 Kasım 2022 16:03

Bu vahim olaylar gittikçe artmaya başladı insanlar hastaları hakkında bir hayli endişeli. Sağlık bakanlığının yoğun bakımda hastası olan insanlara kamera şifrelerini vermeli hasta yakınları hastalarını istediği zaman izleyebilmeli bu uygulama aynı zamanda hasta bakım hizmet kalitesinide artıracaktır öyle bu iş çalışanları işten çıkarmakla çözülmez.

Rahim ÇEREZ20 Kasım 2022 13:14

Bunu yapanlar inşallah cezasını fazlasıyla alır

Akk20 Kasım 2022 13:04

Kovuşturma yer yok diyen savciyida açığa alsınlar..

Sami20 Kasım 2022 12:19

Sağlık bakanı çok rahat birisi. Doktorları sağlık personelini hükümetin yargının milletin tepesine çıkarttı.

Hasta adına çok üzgünüm sağlık bakanına teşekkürler iyiki varsınız 20 Kasım 2022 12:04

Sizleri seviyorum

Fatoş özcan 20 Kasım 2022 07:09

Hemşireler ve cocuk bakanlar sadece para icin bu meslegı yâpmamali

Gazi19 Kasım 2022 23:27

Hastaların tedavi gördüğü noktaların tamamına kamera sistemi getirilmeli ve 12/24 takip eden bağımsız görevliler olmalı.

Yadigar Arslan 19 Kasım 2022 22:20

Bu nasıl bir vicdan ya böyle adiler yaşamasın pislik zavallılar

Sonraki Haber Yükleniyor...