Tgrt Haber
23 Kasım 2022 17:46 - Güncelleme : 24 Kasım 2022 13:23

Son dakika! Tokat'ta özel hastanedeki skandalla ilgili yeni gelişme: Meslekten men edildi

Son dakika haberi: Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Tokat'ta bir hastanın hastane çalışanlarının şiddetine maruz kalmasına ilişkin sağlıkçılardan birinin süreli şekilde meslekten men edildiğini bildirdi. Diğer sağlık personeli 6 aylık mesleki eğitimden geçmek zorunda, artık yoğun bakımda çalışamaz.

Editör: Rümeysa Kaya / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Son dakika! Tokat'ta özel hastanedeki skandalla ilgili yeni gelişme: Meslekten men edildi
tokat,özel hastane,fahrettin koca

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Tokat'ta 3 gün önce bir özel hastanenin yoğun bakım servisinde yatan hastaya hemşirelerin şiddet uygulamasına ilişkin açıklama yaptı. Bakan Koca, 2 hemşirenin Sağlık Meslekleri Kurulu kararıyla, bir hemşirenin 3 yıl görevden uzaklaştırılması diğer hemşirenin ise 6 aylık meslek ve etik eğitim alması konusunda zorunlu olduklarını açıkladı. Koca, iki hemşirenin yoğun bakımda çalışamayacaklarını söyledi. 

"MESLEKTEN MEN EDİLDİ"

Koca sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Tokat'ta faaliyeti halen durdurulmuş olan özel hastanedeki olay sebebiyle yürütülen soruşturma sonucunda, yoğun bakım servisindeki bir hastaya karşı şiddet/ kötü muamele gösteren 2 yoğun bakım çalışanına verilen cezalar Sağlık Meslekleri Kurulunda bugün karara bağlandı. Söz konusu 2 sağlık personelinden biri 3 yıl süreyle meslekten men edildi. Süre sonunda, bir sağlık kurumunda çalışabilmesi için, 18 aylık mesleki ve etik eğitimi alma mecburiyeti var ve tekrar bir yoğun bakımda çalışması söz konusu değildir. Sağlık Meslekleri Kurulunun kararına göre, diğer sağlık personeli 6 aylık mesleki eğitimden geçmek zorunda, artık yoğun bakımda çalışamaz. Bağışlanamaz davranışlarıyla toplumu ve sağlık camiasını üzenler, davranışlarının hesabını yargı önünde de mutlaka verecektir."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Nurettin Atılır 23 Kasım 2022 18:05

Tokatta olanlara inanamadım memleket tim misafir Perver ile sevilen şehir böyle ahlaksızlık haddini bilmezlik çağ dışı

Sonraki Haber Yükleniyor...