Tgrt Haber
25 Eylül 2023 19:49 - Güncelleme : 25 Eylül 2023 20:07

Vatandaş yolda kaldı, geri adım atıldı! Özel Halk Otobüsleri'nden 65 yaş üstü kararı 

Ankara'da günlerdir konuşulan Özel Halk Otobüsü krizinde yeni adım geldi. Özel Halk Otobüsü sahipleri 65 yaş ve üstünü ücretsiz taşımayacaklarını söylerken ABB Başkanı Mansur Yavaş resti çekmiş ve "Otobüslerin tamamını bize satın ve gidin" demişti. Yavaş'ın bu resti sonrası Özel Halk Otobüsleri son kararını verdi. 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: Anadolu Ajansı
Vatandaş yolda kaldı, geri adım atıldı! Özel Halk Otobüsleri'nden 65 yaş üstü kararı 
Ankara,Özel Halk Otobüsü,ulaşım,65 yaş üstü vatandaş ücretsiz,seyahat

Ankara'da patlak veren ulaşım krizinde Özel Halk Otobüsleri, şehit-gazi yakınları ve basın mensupları dışındaki 22 grubu kapsayan ücretsiz ulaşım kartı sahiplerini taşımama kararı aldı. Kararın ardından şoförler 65 yaş üstü bireylerin de arasında bulunduğu bazı ücretsiz ulaşım kartı sahiplerini tam kart kullanmaları ya da nakit ödeme yapmalarını istedi. 

Ankara Büyükşehir Belediyesi ise, durumun mevzuata aykırı olduğunu açıkladı. Yolcu almayan 9 özel halk otobüsü parka çekince Özel Halk Otobüsü sahiplerinden yeni adım geldi. 

GERİ ADIM ATILDI 

Geçtiğimiz günlerde "Ücretsiz yolcu taşımacılığı yapmayacağız" diyen Tüm Özel Halk Otobüsleri Kooperatifleri Birliği (TÖHOB) Genel Başkanı Kurtuluş Kara alınan karardan geri adım attı. Kurtuluş Kara, "Vatandaşlarımızla personellerimiz arasında tartışmalar büyüdü. Dedik ki bir çözüm alınana kadar çalışmaya devam edelim, Ankaralı vatandaşlarımız mağdur olmasın, büyüklerimiz, ücretsizler, vatandaşlarımız, 65 yaş üstü de mağdur olmasın dedik. Bugün tüm ücretsizler eski düzendeki gibi geçerlidir" diye konuştu. 

Ankara Özel Halk Otobüsü

MANSUR YAVAŞ'IN TAVSİYESİNE CEVAP: SATABİLİRİZ 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın, "Gerekirse araçları biz Belediye olarak satın alırız" sözlerini hatırlatan Kara, esnafla belediyenin anlaşması durumunda araçlarını devretmeyi düşünebileceklerini açıkladı. 

"ÇÖZÜM ALINANA KADAR ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Kara, bugün gelinen sürece ilişkin de şunları ifade etti: "Baktık ki araçlarımız EGO Genel Müdürlüğü Parkı'na gitmeye başladı. Vatandaşlarımızla personellerimiz arasında tartışmalar büyüdü. Dedik ki bir çözüm alınana kadar çalışmaya devam edelim, Ankaralı vatandaşlarımız mağdur olmasın, büyüklerimiz, ücretsizler, vatandaşlarımız, 65 yaşlarımız da mağdur olmasın dedik. Bugün tüm ücretsizler eski düzendeki gibi geçerlidir."

Kara, araçların belediyeye satılmasının haricindeki diğer çözüm alternatiflerini görüşmek üzere de Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş ile Belediye Meclisi'ndeki 4 Grup Başkanvekilinin bir araya gelmesini istediklerini dile getirdi.

"KONTAK KAPATMAYACAĞIZ" 

"1 Ekim'e kadar bu konunun çözüleceğine inanıyoruz. Vatandaşlarımızı da mağdur edemeyiz" diyen Kara, 1 Ekim'den sonra kontak kapatmayacaklarını ifade etti.

Kara, "Araçları Ankara Büyükşehir Belediyesine devredersek, Belediye Başkanımızdan çalışan personellerimiz ile mal sahiplerine öncelik iş hakkı sunulmasını rica edeceğiz. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız ve 4 siyasi partimizin il başkanlarını bu hafta gezeceğiz, Ankara halkına müjdeli bir haber vereceğiz" dedi. 

 

 

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...