Tgrt Haber

Yıkımların arasında hatıra arayan yaşlı adamın sözleri yürek burktu: Şu enkazla, ben de enkaz oluyorum

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
17 Mart 2023 11:42 - Güncelleme : 17 Mart 2023 14:51
Yıkımların arasında hatıra arayan yaşlı adamın sözleri yürek burktu: Şu enkazla, ben de enkaz oluyorum
Kahramanmaraş,Deprem,Deprem bölgesi,Hatay,Antakya,Enkaz

Kahramanmaraş merkezli depremlerde en fazla yıkıma uğrayan illerin başında gelen Hatay’da 60 yıllık birikimi yerle bir olan 76 yaşındaki Latif Önlem, enkazda hatıra ararken söyledikleri yürekleri dağladı. Eşinin çok sevdiği radyoyu ararken Önlem, “Şu enkazla, ben de enkaz oluyorum” dedi.

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 ilde büyük bir yıkıma neden olan depremler Türkiye'yi derinden sarstı. 11 kent içinde en büyük yıkıma uğrayan Hatay’da özellikle Antakya genelinde binlerce bina yerle bir oldu.

Antakya'da yaşanyan 76 yaşındaki, 5 çocuk babası Latif Önlem’in evi de ikinci depremde arka tarafına doğru yıkıldı. 10 katlı binanın kısa süre önce enkaz kaldırma çalışmaları başladı.

60 YILLIK BİRİKİM ENKAZA DÖNDÜ

60 yıllık birikimi enkaza dönen yaşlı adam, yıkıntıların arasında özellikle eşinin çok sevdiği radyoyu bulmaya çalıştı. Önlem, bir hatıra bulabilmek için girdiği enkazda sadece vantilatörünü kurtarabildi.

"BENDE ENKAZ OLUYORUM"

Emekli Latif Önlem, depremden kısa süre önce su içmek kalktığını ve televizyon izlerken sarsıntının başladığını hatırlattı. Sarsıntının şiddetini giderek arttırdığını anlatan Önlem, “Sallandık, sallandık, sallandık, ben bir kapıya hanım bir kapıya gitti. Hayat arkadaşıma, 'hakkını helal eder misin' dedim. 'Hakkımı helal ediyorum, sen de et' dedi. Allah'a şükür durduğu zaman binamız yıkılmadan ağır hasarlı kurtulabildik. Binamız bir sonraki depremde arkasına doğru yıkıldı. Köyümüzde bir eve yerleştik. Sonra haber geldi enkazın başına gelebilmemiz yönünde. Şu an enkazla ben de enkaz oluyorum" diye konuştu.

Yıkımların arasında hatıra arayan yaşlı adamın sözleri yürek burktu: Şu enkazla, ben de enkaz oluyorum

YIKIMIN ARASINDA EŞİNİN RADYOSUNU ARIYOR

Hemen hemen her gün enkazın başına geldiğini ifade eden Önlem, “Evin etrafında dolaşıyorum, anıları bulmaya çalışıyorum. Buraya geldiğimde eşimle telefonda görüştüm. Çok sevdiği radyosu vardı onu kurtarabilmemi istedi. Hepsi anı bunların. 60 yıllık birikimimdi. Hepsi enkaz altında kaldı” dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...