Tgrt Haber
26 Ocak 2023 15:37 - Güncelleme : 26 Ocak 2023 16:53

Son dakika! Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) yeni başkanı Ahmet Yener oldu

Son dakika haberi: Yüksek Seçim Kurulu'nda (YSK) başkanlık seçimi tamamlandı. YSK'nın yeni başkanı Ahmet Yener oldu. Yapılan oylamada başkanvekili ise Ekrem Özbek oldu.

ysk,başkan

Yüksek Seçim Kurulu'nda 5 üyenin görev sürelerinin dolması nedeniyle yeni üyelikler için Yargıtay ve Danıştay Büyük Genel Kurullarınca yapılan seçimler tamamlandı. 5 üyeden boşalan üyelikler için Yargıtay ve Danıştay'dan yeni üyeler belirlendi.

Danıştay'da geçen hafta 2 üyenin belirlenmesi için yapılan seçim sonucunda üyeler Ali Çopur ile İsmail Kalender YSK'nin yeni üyeleri olmuştu.

Yargıtay'da ise 3 üyenin belirlenmesi için yapılan seçimlerin önceki turlarında Yargıtay üyeleri Feyzi Eroğlu ile Talip Bakır YSK üyeliğine seçilmişti. Bugün yapılan oylamada ise 12. Hukuk Dairesi üyesi Serdar Mutta, 187 oy alarak Yargıtay'dan YSK üyeliğine seçilen üçüncü isim oldu.

YENİ BAŞKAN BELLİ OLDU

YSK'ya seçilen üyeler yemin ederek göreve resmen başladı. Ardından başkanlık seçimine geçildi. Görev süresi devam eden üyeler Ahmet Yener, Mahmut Akgün, Ekrem Özübek, Orhan Usta, Ali Ürker ve Battal Öğüt ile yeni seçilen 5 üye arasında başkanlık için oylama yapıldı. Yapılan oylamada Ahmet Yener YSK'nın yeni başkanı seçildi. Ekrem Özbek ise başkanvekili oldu. 

Son dakika! Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) yeni başkanı Ahmet Yener oldu

Son dakika haberinin ayrıntıları hazırlanıyor...

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...