Tgrt Haber
22 Eylül 2022 10:00 - Güncelleme : 22 Eylül 2022 10:32

Yunanistan'dan bir insanlık dışı muamele daha: Çırılçıplak soyup Meriç Nehri'ne ölüme itti

Yeni umutlar için ülkesini terk eden binlerce düzensiz göçmenlere Yunanistan'ın uyguladığı insanlık dışı muameleye bir yenisi daha eklendi. Yunan güçlerinin elektroşok cihazıyla işkence yapıp, demir ve silah kabzasıyla dövdükten sonra çırılçıplak soyup Meriç Nehri'nde ölüme ittiği göçmen, yaşadıklarını sesi titreye titreye anlattı.

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı, TGRT Haber
Yunanistan'dan bir insanlık dışı muamele daha: Çırılçıplak soyup Meriç Nehri'ne ölüme itti
Yunanistan,Düzensiz göçmen,Göçmen

Yeni bir hayatın başlangıcı için ülkelerini terk eden binlerce kadın, çocuk ve erken Avrupa’ya geçmeye çalışıyor. Bindikleri plastik botlarla denizde binlerce mil kat eden düzensiz göçmenlere Yunanistan'ın uyguladığı insanlı dışı muamele yürekleri sızlatıyor.

Sınır geçmeye çalışan düzensiz göçmenler, Yunanistan’ın acımasız işkencelerine maruz kalıyor. Düzensiz göçmenlerin hayata dair umutlarını vahşice yok eden Yunanistan’a Avrupa ülkeleri lafta kınama açıklamalarından başka hiçbir yaptırım uygulanmıyor.

Bugün kadar Yunanistan’ın çölüme terk ettiği yüzlerce düzensiz göçmen, Türk Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı.

Elektrik vermek, çivili sopalarla dövmek, botları batırarak donmaya terk etmek benzin döküp yakmak… Yunanistan'ın çaresiz göçmenlere uyguladığı insanlık dışı muameleden bazıları…

BİR ZULME DAHA İMZA ATTILAR

Yunanistan gerek Ege Denizi'nde gerekse Meriç Nehri'nde göçmenleri ölüme itmeye devam ediyor. Göçmenlere uyguladığı insanlık dışı muamelelerle sık sık gündeme gelen Yunanistan, bir zulme daha imza attı.

Yunanistan'dan bir insanlık dışı muamele daha: Çırılçıplak soyup Meriç Nehri'ne ölüme itti

İŞKENCE EDİP, MERİÇ NEHRİ’NDE ÖLÜME İTTİLER

Yunanistan güvenlik güçleri, elektroşok cihazıyla işkence yapıp vücudunun çeşitli yerlerinde yanıklar meydana getirdiği göçmeni, daha sonra demir ve silah kabzasıyla darp etti. Yunanlılar, çırılçıplak soyarak parasını ve cep telefonunu aldıkları göçmeni Meriç Nehri'nde ölüme itti.

Yunanistan'dan bir insanlık dışı muamele daha: Çırılçıplak soyup Meriç Nehri'ne ölüme itti

KIYAFET GİYDİRİLİP, PANSUMAN YAPILDI

Meriç Nehri'nden yüzerek Türkiye sınırına ulaşan ve ardından şehir merkezine gelen göçmene, vatandaşlar kıyafet yardımında bulunup, pansuman yaptı. Yaralı haldeki göçmen, Yunanistan güvenlik güçleri tarafından darp edildikten sonra Meriç Nehri'ne itildiğini anlattı.

 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı, TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...