Tgrt Haber

Bir insan, kazanmak için kaç sınava girmeli? Adaletsiz ve liyakatsizliğin hüküm sürdüğü Hindistan

4 Mayıs 2024 11:26 | Güncelleme :4 Mayıs 2024 13:31

Bu filmi kaç kişinin izlediğini bilmiyorum ama dünyanın en iyi film listesinde ilk 10'da yer almalı. Hangi film mi? Tabi ki de “Bitmeyen Sınav!” Bollywood sinemasına ait olan bu filmin ismini ve konusunu ilk gördüğümde ‘ben bu filmi hayatta izlemem’ demiştim. Aradan tam bir yıl geçti. Bir arkadaşımın ısrarıyla filmi izlemek zorunda kaldım. (Hiçbir zaman büyük konuşmayacaksın!)

Film ilerledikçe hayatımda izlediğim en iyi film olduğuna o zaman karar verdim. Filmin son saniyelerinde ise şuan kesin karar verdim herkes bu filmi izlemeli. Gel gelelim filmin konusuna… Hindistan'da yaşayan bir genç babasının uğradığı haksızlıktan sonra devlet yönetimine ve sisteme olan inancını yitirir. Ancak çocuğun hayatını bir polis memuru değiştirir. O andan itibaren çocuğun bitmeyen sınavları başlar.

Bir insan, kazanmak için kaç sınava girmeli? Adaletsiz ve liyakatsizliğin hüküm sürdüğü Hindistan

Kariyer sınavını vermeye çalışırken bir yandan yatacak yer bulmaya çalışır. Karnını doyurmak için iş arar. Ve aşık olur. İşte bu noktada hayatının en büyük sınavları iç içe girer. Kariyer, aşk ve açlık arasında çırpınan genç adam bir yandan en büyük sınavı olan hükümetin adaletsizliği ve liyakatsizliğiyle de savaşır. Bu yazıda kim neyi kazandı neyi kaybetti kısmını vermeyeceğim çünkü herkesin izlemesi gereken bir film olduğunu düşünüyorum. Hafta sonu planınız yoksa çayınızı demleyin ayaklarınızı uzatın ve Bitmeyen Sınav (12th Fail) filmini izleyin! Tam 2 saat 26 dakika sonra ise hayatınızdaki bakış açısında yaşayacağınız o muazzam değişime de hazır olun!
Vidhu Vinod Chopra'nın yönetmenliğini üstlendiği filmde başrol oyuncusu pek çok televizyon ve sinema ödülüne layık görülen başarılı oyuncu Vikrant Massey, üstlendi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.