Tgrt Haber
06 Ekim 2022 12:21 - Güncelleme : 06 Ekim 2022 12:31

Paraguaylı yetkiliden Diriliş Ertuğrul açıklaması

Paraguay'ın Ankara Büyükelçisi Ceferino Valdez, Türkiye ile yakın zamanda anlaşmaların olacağını belirterek turizm ve kültür alanında da adımların atılmasını beklediklerini ifade etti. Türk dizi ve filmlerinin Paraguay'ın günlük yaşamındaki etkisinin önemini vurgulayan Valdez, "Annem şu anda Türkiye'de çünkü (Diriliş Ertuğrul) dizinin çekildiği her yeri ziyaret etmek istiyor.’’ dedi.

Editör: Murat Makas / Kaynak: Anadolu Ajansı
Paraguaylı yetkiliden Diriliş Ertuğrul açıklaması
Diriliş Ertuğrul,Paraguay

Paraguay'ın Ankara Büyükelçisi Ceferino Valdez, yakın zamanda Paraguay'dan Türkiye'ye üst düzey ziyaret yapılacağını belirtti. İki ülke ilişkilerinin gelecek yıl 70. yıl dönümünü kutlayacaklarını belirten Valdez, ilişkilerin bu süre zarfında oldukça geliştiğini, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Paraguay'a tarihi bir ziyaret yaptığını, tüm alanlarda Türkiye ile iyi ilişkilere sahip olduklarını vurguladı.

Valdez, "Birkaç ay içinde Paraguay'dan üst düzey bir ziyaret bekliyoruz. Duyurusu çok yakın zamanda yapılacak. Konu üzerinde çalışıyoruz. Sadece ticari alanda değil, imzalanması gereken birçok anlaşmamız var." diye konuştu.

Türkiye ve Paraguay arasında yakın zamanda çeşitli anlaşmalar imzalanacağına işaret eden Valdez, "İkili alanda yatırımın korunması ve çifte vergilendirmenin önlenmesine ilişkin ticari anlaşma gibi çok yakında imzalanacak farklı anlaşmalarımız var. Bu, ilişkilerimiz için çok önemli olan anlaşmalar ve eminim imzalanacaklar." dedi.

DİRİLİŞ ERTUĞRUL MESAJI

Valdez, öte yandan iki ülke arasında imzalanması planlanan turizm anlaşmasının da hazırlıklarını bitirdiklerini, bunun da yakın zamanda imzalanabileceğini söyledi.

Türkiye'nin kültürel alanda çok girişken olduğuna kaydeden Valdez, Türk dizi ve filmlerinin Paraguay'ın günlük yaşamındaki etkisinin önemini vurguladı.

Valdez, annesinin Türk dizilerini çok sevdiğini belirterek "Annem şu anda Türkiye'de çünkü (Diriliş Ertuğrul) dizinin çekildiği her yeri ziyaret etmek istiyor. Ertuğrul gibi bazı filmlerin çekildiği her yere gitmemiz gerekiyor." diye konuştu.

Paraguaylı yetkiliden Diriliş Ertuğrul açıklaması

Paraguaylıların Türkiye'ye olan ilgisine de değinen Valdez, şöyle devam etti:

"Her gün Büyükelçilik, Basın Ataşeliği ve Kültür Ataşeliği olarak Paraguaylı halkımızdan turist bilgilendirme şirketleri ve turizm şirketleri hakkında İzmir'den Kapadokya'ya, İstanbul'a nasıl gidilir diye sorular alıyoruz. Bu alanda Türkiye'nin de özellikle Paraguay'a daha yakın çalışabilmesi çok önemli çünkü Paraguay'da Türk turist ofisimiz yok. Umarım (Türkiye) Paraguay halkı için bu yerler hakkında daha fazla bilgi ve tanıtım sunabilir."

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...