Tgrt Haber
05 Mart 2024 21:10 - Güncelleme : 05 Mart 2024 21:15

Halk ozanı Fedai Koç hayatını kaybetti 

Amasya'nın tanınmış halk şairlerinden Fedai Koç, yakalandığı hastalık sonucu hayata gözlerini yumdu. Amasya'nın son dönemlerde yetiştirdiği değerli ozanlardan biri olan Koç için Sultan II. Bayezid Camisi'nde cenaze namazı kılındıktan sonra Tekirdede Mezarlığı'na defnedildi.

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Halk ozanı Fedai Koç hayatını kaybetti 
Halk Ozanı, Fedai Koç, Amasya

Değerli bir halk ozanını kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını söyleyen Araştırmacı-Yazar Hüseyin Menç, "Türk ozan geleneğini yıllardır sürdürüyordu. Amasya’nın son ozanlarındandı. Ayda bir toplandığımızda sohbetinden, sazından, sözünden istifade ettiğimiz güçlü bir şairdi" dedi.

"TÜRKİYE ÖNEMLİ BİR DEĞERİNİ KAYBETTİ"

66 yaşında vefat eden Fedai Koç’un 40 yılı aşkın süredir Almanya’da yaşadığını anlatan Türkiye İlim Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği (İLESAM) Amasya İl Temsilcisi Mustafa Ayvalı da “Son 5 yıldır Türkiye’deydi. Almanya’daki Türk derneklerinin faaliyetlerine katılırdı. İyi, vatansever bir ozandı. Sadece Amasya değil Türkiye önemli bir değerini kaybetti" ifadelerini kullandı. 

Halk ozanı Fedai Koç hayatını kaybetti  - 1. Resim

Cenaze törenine Amasya Belediye Başkanı Dr. Bayram Çelik de katıldı. Çelik, Fedai Koç’un yakınlarına başsağlığı diledi.

Halk ozanı Fedai Koç hayatını kaybetti  - 2. Resim

 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...