Tgrt Haber
19 Şubat 2024 11:55 - Güncelleme : 19 Şubat 2024 11:57

İlber Ortaylı tarihi düğüne şahitlik etti! II. Abdülhamid’in torunu Berna Sultan evlendi

Osmanlı hanedanının “Sultan” ünvanını taşıyan hayattaki 14 kadın üyesinden biri olan Berna Sultan Osmanoğlu dün akşam İstanbul’da evlendi. Çiftin nikah şahidi tarihçi, yazar ve araştırmacı İlber Ortaylı olurken, damadın Osmanlı zabitini çağrıştırır kıyafeti de sosyal medyada ilgi gördü.

Editör: Dilek Ulusan / Kaynak: TGRT Haber
İlber Ortaylı

Osmanlı padişahı 2. Abdülhamid Han’ın 25 yaşındaki 5. kuşak torunu ve Orhan Osmanoğlu'nun kızı olan 'Berna Sultan Osmanoğlu, dün evlendi. Nikah töreninde çiftin şahitliğini tarihçi, yazar ve araştırmacı Prof. Dr. İlber Ortaylı yaparken, 3 yıl aradan sonra ilk kez yapılan hanedan düğününde Selçuklu ve Osmanlı İmparatorluğu dönemine ait, kıyafetler ve zırhlar giyenlerin olduğu görüldü.

DÜĞÜNE ÜNLÜ İSİMLER DE KATILDI 

Nikah töreninde çiftin şahitliğini tarihçi, yazar ve araştırmacı Prof. Dr. İlber Ortaylı ile Refah Partisi eski milletvekili Şevki Yılmaz ve TV programcısı, yazar ve hattat Mehmet Fatih Çıtlak yaptı. Düğüne katılanlar arasında yer alan Halil Konakçı Hoca ile İlber Ortaylı'nın yan yana oturması sosyal medyada da ilgi gördü. 

İlber Ortaylı tarihi düğüne şahitlik etti! II. Abdülhamid’in torunu Berna Sultan evlendi - 1. Resim

DAMADIN KIYAFETİ DİKKAT ÇEKTİ 

Nikah töreninde mehter takımı ve saz heyeti yer alırken, damat Osmanlı zabitini çağrıştırır bir kıyafet tercih etti. Törene Selçuklu ve Osmanlı İmparatorluğu dönemine ait, kıyafetler ve zırhlar giyenlerin olduğu görüldü.

İlber Ortaylı tarihi düğüne şahitlik etti! II. Abdülhamid’in torunu Berna Sultan evlendi - 2. Resim

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...