Tgrt Haber
14 Nisan 2024 18:45 - Güncelleme : 14 Nisan 2024 20:44

ABD'den Türkiye'ye arabuluculuk teklifi: İbrahim Kalın, ABD'li mevkidaşı ile görüştü

Son dakika haberi... ABD'li mevkidaşı Burns bayramda MİT Başkanı İbrahim Kalın ile yaptığı görüşmenin detayları ortaya çıktı. Burns'ün Kalın'a İran'ın İsrail'e yönelik saldırı iddiaları ilgili arabulucu olmasını istediği öğrenildi.

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: tgrthaber.com
ABD'den Türkiye'ye arabuluculuk teklifi: İbrahim Kalın, ABD'li mevkidaşı ile görüştü

İsrail'in Şam'daki konsolosluk binasına 1 Nisan'da düzenlediği hava saldırısı sonrası bölgede gerginlik had safhaya çıkmıştı. İsrail'in saldırısı sonrası İran, buna karşılık olarak misilleme yapacağını duyurmuştu. Dün ise İran, 'intikam' saldırısını gerçekleştirdi.

İran, İsrail'e doğru düzinelerce füze ve 200'den fazla İHA gönderdi. Saldırı sonrası Türkiye'de diplomasi trafiği hızlandı. Yetkililer peş peşe kritik temaslar gerçekleştirdi.

ARABULUCULUK TEKLİFİ

Güvenlik kaynaklarının aktardığı bilgilere göre; ABD'li mevkidaşı Burns, MİT Başkanı  İbrahim Kalın'ı bayramda arayarak İran'ın İsrail'e yönelik saldırı iddiaları ilgili arabulucu olmasını istediği öğrenildi. 

GAZZE'DE ATEŞKES MÜZAKERELERİ...

Kalın ayrıca CIA Başkanı William Burns ile Gazze'de ateşkes müzakerelerine ilişkin karşılıklı görüş alışverişinde bulundu.  ABD'li mevkidaşı ile yaptığı görüşme akabinde Kalın, Hamas ile de bir görüşme gerçekleştirdi.

İSMAİL HANİYE İLE DE GÖRÜŞTÜ

Öte yandan İbrahim Kalın'ın İsmail Haniye ile de dün bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiği öğrenildi. Görüşmede; Gazze, Ateşkes müzakereleri, Gazze bölgesine İnsani yardımların ulaştırılması, takas konuları ve Gazzelilerin kuzeye evlerine dönmelerine ilişkin konular ele alınmıştır.

Kaynak: tgrthaber.com
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...